Nedis BBQE112BK Elektrický Gril | 1250 W
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Vlastnosti
Popis produktu
Oválný gril s hliníkovou vodní základnou. Poskytuje prostornou grilovací plochu o rozměru 30 cm. Vlastnosti Elektrický oválný gril s hliníkovou vodní základnou Prostorná grilovací plocha – 30 cm Obsah balení Elektrický gril Recept na grilovaný hovězí steak (Rib Eye Steak) Recept na 4 porce. Co budeme potřebovat: vysoký hovězího roštěnec (po 150-200 g) nejkvalitnější, za studena lisovaný olivový olej extra virgin hrubou mořskou sůl nejlépe čerstvě podrcený pepř grilovací koření dle vlastní chuti, případně bylinky Postupujte dle níže uvedeného návodu: Nejprve gril rozehřejeme na vysokou teplotu Rošt grilu okartáčujeme a potřeme tukem, aby se nám na steak obtiskla mřížka roštu Steaky bohatě okořeňte solí a pepřem, mírně potřeme olejem, položíme na rošt a grilujeme podle chuti z každé strany 6 až 13 minut (záleží, jestli je budeme chtít více nebo méně propečené) Grilovací koření, případně bylinky (šalvěj, rozmarýn ...), pokapeme na talíři nebo větší misce olivovým olejem, na koření položíme ugrilované horké steaky, pokapeme je také olejem, pak steaky několikrát otočíme, aby se dobře obalily v koření a bylinách Steaky takto marinujte 3 až 5 minut, pak je ještě jednou polijeme olivovým olejem a ihned podáváme. Doporučení: Doba grilování steaků:Steak, uvnitř krvavý připravíme za 5-6 minut, steak, uvnitř narůžovělý za 8-9 minut a steak dobře propečený bude hotový asi za 12 až 13 minut. Záleží na teplotě grilu a tloušťce masa.Kontrola propečenosti steaků:Prstem nebo grilovacími kleštěmi zatlačíme na maso, pokud je maso měkké, je uvnitř ještě syrové. Pokud na povrchu jemně pruží, bude uvnitř narůžovělé a pokud je pevné, je již dobře propečené i uvnitř.