Kakaové boby celé Bio&Raw, Balení: 500 g
Nejprodávanější kakao, horká čokoláda
Mohlo by vás také zajímat
Kakao, horká čokoláda Nejlevnější kakao, horká čokoláda Levné kakao, horká čokoládaSpecifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Odrůdy: Criollo
GMO: produkt není geneticky modifikován
Vegan: produkt je 100 % vegan, při výrobě nejsou použity žádné suroviny živočíšného původu
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU
Minimální trvanlivost: min 15 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C)
Využití kakaových bobů:
- na posypání – boby posypte hotové moučníky, ovocné saláty nebo si je přidejte do oblíbené kaše či jogurtu
- domácí čokoláda – na přípravu domácí čokolády budete potřebovat jen boby a třtinový cukr, kakaové boby 5 minut opražte na pánvi, ještě teplé je dejte do mixéru a mixujte, přidejte cukr a mixujte, dokud se neuvolní kakaové máslo a směs nezíská hladkou konzistenci, na plech čokoládu vylijte do požadovaného tvaru, nakonec můžete ještě teplou čokoládu posypat třeba oříšky nebo sušeným ovocem
- nápoje – boby se dají při mixování přidat i do smoothie
- omáčky – rozmixované a krátce opražené kakaové boby můžete použít pro výrobu slané omáčky, její základ tvoří osmažená cibulka, česnek, tymián a chilli, poté se přidává čokoláda a nakonec vývar, vše provařte 7 minut a dochuťte solí a pepřem
- mexická kuchyně – v mexických receptech se čokoláda z bobů hojně využívá i ve slaných pokrmech, přidává se většinou v malých dávkách společně s kořením
- dezerty – rozmixované boby můžete využít ve vašich klasických sladkých receptech místo běžného kakaa
Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIE [kJ / kcal]: 2782 / 673
TUKY [g]: 52,0
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] : 33,0
SACHARIDY [g]: 25,8
z toho CUKRY [g]: 0,2
VLÁKNINA [g]: 25,6
BÍLKOVINY [g]: 13
SŮL [g]: 0,2
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.