TOP 5
Bio nebio Bio čokoláda v prášku MÉĎA 150 g
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Nejlevnější
Bio čokoláda v prášku Méďa bio*nebio 150 g + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
BIO NEBIO Čokoláda v prášku Méďa BIO 150 g
bio*nebio Čokoláda v prášku MÉĎA 150 g
BIOLIENKA COKOLADA v prášku MÉĎE BIO 150g 150g
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
BIO čokoláda v prášku Méďa bio*nebio 150 g
Plnou čokoládovou chuť dodává Méďovi nealkalizované kakao, které pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky tu rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou.Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů na trhu, a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený. Méďa je slazený sušenou třtinovou šťávou rapadura, která vzniká pomalým zahušťováním šťávy vylisované ze třtiny. Ze třtinové šťávy není odstraněna melasa, a proto všechny přítomné minerální látky zůstávají v rapaduře. Rapadura pochází z Brazílie, kde se pro uchování úrodnosti země používá rotace plodin. Cukrová třtina je sklízena ručně mačetou. Listy se odříznou od stvolů a nechají na poli jako hnojivo. Farmáři zde nevypalují pole před sklizní.
Použití:
Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou.
Složení:
sušená třtinová šťáva Rapadura 60 %, odtučněný kakaový prášek 40 %, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kakao nejméně 40 %, kakaové máslo 4,4 %
Země původu: Dominikánská republika, rapadura - Brazílie, vanilka - Komory
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 1533 kJ/364 kcal Tuky 4,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 2,8 g Sacharidy 62,8 g z toho cukry 57,1 g Vláknina 13,9 g Bílkoviny 11,2 g Sůl < 0,1 g Vápník 140 mg (17 % RHP) Železo 43 mg (307 % RHP) Hořčík226 mg (74 % RHP)
Méďa je směs kvalitního kakaa s lahodnou třtinovou rapadurou. Ve srovnáními s ostatními kakaovým nápoji obsahuje 2x více kakaa, proto má tak skvělou chuť. Tento nápoj je slazený pouze třtinovou rapadurou, který vzniká lisováním cukrové třtiny. Méďa pochází z projektu fair trade, což znamená, že farmářům z rozvojových zemí byla vyplacena řádná odměna. Fair trade zakazuje otrockou a dětskou práci. Použití: Směs rozpustíme v horkém mléce (můžeme použít živočišné i rostlinné) a podáváme. Složení: Sušená třtinová šťáva Rapadura 60 %, odtučněný kakaový prášek 40 %, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kakao nejméně 40 %, kakaové máslo 4,4 %. Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota: 2 507 Kj / 606 Kcal Tuky: 48 g z toho nasycené mastné kysel