Fortuna Libri Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni
Kosmas Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová
Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová
Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová
Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Nejlevnější
Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová
Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová
Herbář aneb Příroda ve vaší kuchyni
Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová
Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová
Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Bednářová Jaroslava
Kosmas Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Anotace: Když se prolne svět starých apatykářů a lékařů se světem kuchařů, přidají se k nim botanici a mistři malíři, vznikne kniha pro radost všem dnešním zvídavým mlsounům a ctitelům říše rostlin.Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék - dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná.Tak může někoho překvapit, že- bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce;- meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář "škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují", jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře;- chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová;- jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů. Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni - Jaroslava Bednářová Když se prolne svět starých apatykářů a lékařů se světem kuchařů, přidají se k nim botanici a mistři malíři, vznikne kniha pro radost všem dnešním zvídavým mlsounům a ctitelům říše rostlin. Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék – dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná. Tak může někoho překvapit, že – bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce – meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář „škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují“, jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře – chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová – jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů. z kategorie Knihy | Zdraví, Hubnutí a Sport | Zdraví | Přírodní léčba | Bylinkářství, herbáře od Fortuna Libri naleznete ne e-shopu Knih