

TOP 29
Vergnano Miscela Antica Bottega zrnková káva 1kg

Vergnano Antica Bottega, zrnková káva, 1000g
CASA DEL CAFE VERGNANO Káva zrnková Vergnano Antica Bottega 1 kg
CASA DEL CAFE VERGNANO Káva zrnková Vergnano Antica Bottega 1 kg
Vergnano Antica Bottega zrnková káva 1 kg
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Nejlevnější
Vergnano Antica Bottega, zrnková káva, 1000g
CASA DEL CAFE VERGNANO Káva zrnková Vergnano Antica Bottega 1 kg
Vergnano Antica Bottega zrnková káva 1 kg
CASA DEL CAFE VERGNANO Káva zrnková Vergnano Antica Bottega 1 kg
CASA DEL CAFE VERGNANO Káva zrnková Vergnano Antica Bottega 1 kg
Specifikace

Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Jeho lahodné aroma je výsledkem speciálního pražení. Tato káva je složená z 90% Arabica, 10% Robusta. Nyní při objednání 6kg, šálky Vergnano zdarma /1x espresso, 1 cappuccino/ Caffé Vergnano má již dlouholetou tradici na trhu a to od roku 1882, kdy Domenico Vergnano otevřel obchod s potravinářským zbožím v městečku Chieri u italského Torina. V obchodě se brzy začal zabývat prodejem a pražením kávy. Toto odhodlání bylo poháněné odvážnými rozhodnutími a zakoupením první kávové plantáže v Keni. Od začátku se Vergnano orientovalo na výběr nejcennějších druhů káv, ty které jen rostou v jistých nadmořských výškách, ve zvláštních klimatech země bohaté na minerální soli, které jsou ve středozemních amerických zemích jako jsou Haiti, Salvador, Costa Rica, San Domingo, Guatemala a později také Kenya a Brazílie. Sledování kvality ve skutečnosti začíná již před začátkem růstu rostliny a to používáním přírodního kompostu u kávových farem, které produkují pro Vergnano, protože to je jediná metoda, která povoluje kultivaci chutných zrnek kávy. Hodnocení: ** silnější káva ** střední obsah kofeinu * jako káva ranní ** velmi dobrá také jako espresso, cappuccino nebo Latte Macchiato Zpracování kávových zrn prochází mnoha procesy, od jejich usušení, přes loupání, leštění a třídění až k nejdůležitější fázi a tou je pražení. Kávová zrna před pražením jsou zelená, teprve pražením získávají svou typickou hnědou barvu a vůni. Pražení je uměním, každý druh kávy vyžaduje jinou sílu pražení a zrna se nesmí v žádném případě přepálit a zhořknout. Musí být zachována kvalita a vůně kávy. Káva se připravuje mnoha způsoby a každý z nich vyžaduje jiný způsob mletí. Nerovnoměrně umletá káva může pokazit chuť i nejkvalitnějších zrn. Při nákupu je lépe kupovat celá zrna a před přípravou kávy si umlít pouze potřebné množství, protože u mleté kávy platí úměra, že čím déle je káva umletá, tím více se vytrácí její chuť a vůně. Káva je dnes vyhledávaným nápojem a jednotlivé země si úspěšně konkurují v její spotřebě. Káva se stala oblíbeným a vyhledávaným nápojem téměř na celém světě. Je přírodním zdrojem antioxidantů, má podobné účinky jako zelený čaj. Pro svůj obsah kofeinu je vyhledávána jako prostředek povzbuzující mysl, působí proti únavě a při rozumné konzumaci může posilovat přirozenou obranyschopnost buněk v těle. Kofein stimuluje centrální nervovou soustavu a působí pozitivně na výkonnost člověka. Pokud potřebujeme překonat únavu, pak zřejmě zvolíme kávu s vysokým obsahem kofeinu, která je silnější a účinnější a s jistotou vybereme kávu robustu. V případě, že chceme svou mysl pouze lehce povzbudit a chceme si vychutnat jemnou a lahodnou chuť s příjemným aroma, pak patrně sáhneme po kávě s nižším obsahem kofeinu a tou je káva arabika. Při výběru kávy je třeba brát zřetel na to, že káva musí být čerstvá, vždy je proto výhodnější nakupovat kávu zrnkovou a umlít si pouze potřebné množství. Pokud kupujeme kávu mletou, pak jedině vakuově balen