TOP 24
MEDIATE Čaj Zázvor+rakytník 20x2g n.s. přebal APOTHEK
Apotheke Zázvor a rakytník - s přebalem 20x2g
Apotheke Zázvor a rakytník 20 x 2 g
Apotheke Zázvor a rakytník - s přebalem nálevové sáčky 20x2 g
Apotheke Zázvor A Rakytník - S Přebalem 20x2g
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Nejlevnější
Apotheke Zázvor a rakytník - s přebalem 20x2g
Apotheke Zázvor a rakytník 20 sáčků
Apotheke Zázvor a rakytník - s přebalem 20x2g
Apotheke PREMIER Zázvor a rakytník čaj 20x2g + Při koupi 12 a více kusů 3% Sleva
Apotheke Zázvor a rakytník - s přebalem nálevové sáčky 20x2 g
APOTHEKE Zázvor a rakytník 20x2 g
Apotheke Zázvor a rakytník - s přebalem 20x2g
Apotheke Zázvor a rakytník - s přebalem 20x2g
Čaj Apotheke Zázvor a rakytník 20 sacc
Apotheke Zázvor a rakytník 20 x 2 g
Apotheke Zázvor A Rakytník - S Přebalem 20x2g
Apotheke Premier Zázvor a rakytník 20x2 g
Specifikace
Popis produktu
Pokud na Vás něco leze, tak tu není kdejaký zázračný lék, ale pravý čaj se zázvorem a rakytníkem od českého výrobce Apotheke. Lahodná kombinace nakyslého rakytníku a jemně štiplavé chuti exotického zázvoru. Příprava: 1 nálevový sáček zalijte 250 ml vroucí vody a nechte 3-5 min vyluhovat. Doporučené dávkování: 1-3 šálky denně. Složení: Zázvor kořen (30%), rakytník plod (20%), šípek plod, máta nať, ibišek květ, přírodní aroma, lékořice kořen, aroma, kyselina citronová, ostružina list, anýz plod. Apotheke Natur Zázvor a rakytník ovocný čaj 20 x 2 g Zázvor má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Pomáhá při žaludečních, cestovních a těhotenských nevolnostech. Léčí rýmu a chřipku. Snižuje cholesterol, stimuluje krevní oběh a podporuje redukci váhy. Zpomaluje určité druhy rakoviny. Má ale mnoho vedlejších účinků. Některým lidem způsobuje zažívací obtíže, pálení žáhy nebo bušení srdce. Není proto vhodný pro děti. Pro těhotné se doporučuje jen v omezené míře. Vyhnout by se mu měli i diabetici nebo lidé užívající léky proti překyselení žaludku, na srdce a snížení krvácení. Zázvor lékařský (pravý, obecný; Zingiber oficinale) je vytrvalá rostlina. Má květy růžovobílé nebo nažloutlé barvy. Koření se získává z oddenku (někdy chybně uváděno z kořene). Není známo, odkud zázvor přesně pochází. Občas se uvádí, že byl nejdříve pěstován na jihu Číny, odkud pronikl do Indie.[zdroj?] S jistotou můžeme říci, že v Indii a Číně se používá již více než tři tisíciletí. Z těchto oblastí se pravděpodobně zásluhou fénických mořeplavců rozšířil do zemí Blízkého východu a do okolí Středozemního moře. Byl znám i ve starověkém Řecku, Římě i Egyptě, kde byl používán jako dnes – do omáček, ke kuřecímu masu nebo jako přísada k luštěninám. Na africký kontinent přinesli tuto rostlinu Portugalci, do Jižní Ameriky jej v 16. století zavezli Španělé. Oddenky zázvoru se v teple nekazí, a proto se stal jedním z prvních druhů koření přepravovaných arabskými obchodníky do Evropy i Afriky. Ve středověku zázvor v evropské kuchyni zdomácněl natolik, že nechyběl na žádném stole obdobně jako dnes pepř se solí Zázvor je koření získávané z oddenků stejnojmenné rostliny, zázvoru lékařského (pravý, Zingiber officinale). Může mít žlutou, okrovou až červenou barvu; má výraznou pryskyřičnou vůni; jeho chuť je velmi výrazná, aromatická, slabě ovocná až citrusová a sladce pikantní (ve větším množství je až velmi ostrá). Je nezbytnou součástí indické a čínské kuchyně. Používá se do sladkých i slaných pokrmů: zázvorového pečiva, guláše, pečených mas, ale i piva nebo limonád. Čerstvý, sušený, vařený i nakládaný působí příznivě na lidské zdraví. V obchodech je známý v různě připravených formách jako zázvor černý (oddenky neoloupané) a zázvor bílý (oddenky oloupané); v Japonsku se pak používá růžový zázvor (nakládané plátky oddenku). Nejvýraznější chuťovou složkou je olej obsahující aromatické látky, například zingiberen a malé množství bisabolenu, které dodávají zázvoru typickou vůni. Ostrou a výrazno