Zwilling Twin Pure odpěňovačka
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
POPIS
Odpěňovačka (označována i jako pěnovačka) z řady Twin Pure Steel od výrobce Zwilling je vyrobena z ušlechtilé nerezové oceli 18/10, která je odolná proti korozi, hygienická, nechytá pachy ani chutě, snadno se udržuje a čistí a má dlouhou životnost.
Tato pěnovačka je perfektní na sbírání pěny, která se vytváří např. při vaření vývaru z kostí. Můžete s ní také odstranit škraloup z omáčky nebo pudinku nebo s ní pohodlně vyndáte pokrmy z horkého oleje nebo z horké vody. Přebytečná tekutina odteče otvory. Není problém nabrat ani kousky, které plavou těsně u dna.
Rukojeť je masivní a má saténově hladký povrch. Funkční části pěnovačky jsou spojeny pevně. Nehrozí usazování nečistot a bakterií. Odpěňovačku můžete zavěsit na kuchyňskou lištu a mít ji tak stále po ruce. Je vhodná pro mytí v myčce na nádobí.
Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání.
SPECIFIKACEDélka: 36 cm
Materiál: nerezová ocel 18/10
Barva: stříbrná
VÝHODY A NEVÝHODYPěnovačka je vyrobena z nerezové oceli, která je odolná proti korozi, je hygienická, nechytá pachy ani chutě, snadno se čistí.
Na sbírání pěny, škraloupu a vyndávání pokrmů z horkého oleje a vody.
Masivní rukojeť je opatřena saténově hladkým povrchem.
Funkční části pěnovačky jsou pevně spojeny.
Oko pro zavěšení na kuchyňskou lištu.
Vhodná do myčky na nádobí.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: Ano
PROČ SBÍRAT PĚNU PŘI VAŘENÍ VÝVARUPokud vaříte vývar z masa a kostí (např. kuřecí ze skeletu, hovězí z morkových kostí), které dodají vývaru tu správnou sílu, dochází k zakalení. Abyste dosáhli čirého vývaru, je nutné během vaření sbírat pěnu pěnovačkou a na závěr ještě vývar přecedit přes jemné sítko, abyste zachytily veškeré nečistoty a možné úlomky z kostí.
Vývar také můžete vyčisti pomocí bílků. Bílky rozšlehejte, ale neúplně do tuha. Přidejte je do studeného vývaru a přiveďte vývar k varu. Bílkoviny na sebe navážou nečistoty z masa a kostí. Na závěr ještě vývar sceďte.
RECEPT NA POCTIVÝ DOMÁCÍ VÝVARkuřecí hřbet a kosti v poměru 1:1 vůči zelenině, cibule se spodní vrstvou slupky, mrkev, petržel, celer, petržel listová, česnek, rajče, pórek/kedluben, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl
Postup:
1. Kuřecí kosti vložte do pekáče a mírně polijte slunečnicovým, nebo řepkovým olejem (kosti tak lépe vodí teplotu a opékají se rovnoměrněji). V troubě rozpálené na 230°C opečte kosti do zlatohněda (cca 20 minut).
2. V hrnci rozpalte cca 2 lžíce rostlinného oleje, ve kterém zprudka opečte nejprve kořenovou zeleninu, pak přidejte cibuli, koření, česnek, a nakonec ostatní zeleninu s petrželkou (při prudkém opečení zeleniny dochází ke zvýraznění její chuti).
3. Opečenou zeleninu zalijte studenou vodou, osolte a přidejte opečené kosti. Po několika minutách se na hladině utvoří pěna,