Zwilling Twin Pure Black naběračka 380 mm
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
POPIS
Naběračka z řady Twin Pure Black od výrobce Zwilling je vyrobena z ušlechtilé nerezové oceli 18/10, která je odolná proti korozi, hygienická, nechytá pachy ani chutě, snadno se udržuje a čistí a má dlouhou životnost. Tato naběračka je skvělým pomocníkem při servírování polévek a omáček.
Silikonová rukojeť je ergonomická a je opatřena protiskluzovým materiálem pro bezpečnou a pohodlnou manipulaci. Silikon je tepelně odolný až do 300 °C. Funkční části naběračky jsou spojeny pevně. Nehrozí usazování nečistot a bakterií. Naběračku můžete zavěsit na kuchyňskou lištu a mít ji tak stále po ruce. Je vhodná pro mytí v myčce na nádobí.
SPECIFIKACEDélka: 38 cm
Materiál: nerezová ocel 18/10, silikon
Barva: stříbrná, černá
VÝHODY A NEVÝHODYNaběračka je vyrobena z nerezové oceli, která je odolná proti korozi, je hygienická, nechytá pachy ani chutě, snadno se čistí.
Na nalévání polévek, omáček atd.
Ergonomická rukojeť je opatřena neklouzavým materiálem.
Funkční části naběračky jsou pevně spojeny.
Oko pro zavěšení na kuchyňskou lištu.
Vhodná do myčky na nádobí.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: Ano
PROČ SBÍRAT PĚNU PŘI VAŘENÍ VÝVARUPokud vaříte vývar z masa a kostí (např. kuřecí ze skeletu, hovězí z morkových kostí), které dodají vývaru tu správnou sílu, dochází k zakalení. Abyste dosáhli čirého vývaru, je nutné během vaření sbírat pěnu pěnovačkou a na závěr ještě vývar přecedit přes jemné sítko, abyste zachytily veškeré nečistoty a možné úlomky z kostí.
Vývar také můžete vyčisti pomocí bílků. Bílky rozšlehejte, ale neúplně do tuha. Přidejte je do studeného vývaru a přiveďte vývar k varu. Bílkoviny na sebe navážou nečistoty z masa a kostí. Na závěr ještě vývar sceďte.
RECEPT NA POCTIVÝ DOMÁCÍ VÝVARkuřecí hřbet a kosti v poměru 1:1 vůči zelenině, cibule se spodní vrstvou slupky, mrkev, petržel, celer, petržel listová, česnek, rajče, pórek/kedluben, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl
Postup:
1. Kuřecí kosti vložte do pekáče a mírně polijte slunečnicovým, nebo řepkovým olejem (kosti tak lépe vodí teplotu a opékají se rovnoměrněji). V troubě rozpálené na 230°C opečte kosti do zlatohněda (cca 20 minut).
2. V hrnci rozpalte cca 2 lžíce rostlinného oleje, ve kterém zprudka opečte nejprve kořenovou zeleninu, pak přidejte cibuli, koření, česnek, a nakonec ostatní zeleninu s petrželkou (při prudkém opečení zeleniny dochází ke zvýraznění její chuti).
3. Opečenou zeleninu zalijte studenou vodou, osolte a přidejte opečené kosti. Po několika minutách se na hladině utvoří pěna, kterou je třeba sbírat lžící (vývar tak zůstane čirý).
4. Vývar táhněte těsně pod bodem varu 3-4 hodiny.
Rada šéfkuchaře
Kosti vydají vše ze své chuti nejdříve po třech hodinách táhnutí