Zdeněk Pohlreich: Lehká kuchyně
Zdeněk Pohlreich: Lehká kuchyně

Zdeněk Pohlreich: Lehká kuchyně

100%
od 179 Kč
Kuchařka věnovaná zdravému jídlu, které ale nepostrádá podstatu gastronomie, za kterou Zdeněk Polreich považuje vynikající chuť a vzhled pokrmů. V krátkém úvodu se autor zamýšlí nad principy stolování v současné společnosti a udílí cenné rady jak správně jíst a z čeho vařit. Publikace samotná je pak rozdělena do sedmi kapitol podle druhů jídel. Začínáme snídaněmi, zde autor uvádí například recept na obilnou kaši s chia semínky nebo bílkovou…
Alza.cz
Skladem
406 Kč Do eshopu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Zdeněk Pohlreich: Lehká kuchyně
Minimální cena: 179 Kč
Maximální cena: 459 Kč
Ušetříte až: 280 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 5,00 bodů z 5
Hodnocení:
5

Popis produktu

Kuchařka věnovaná zdravému jídlu, které ale nepostrádá podstatu gastronomie, za kterou Zdeněk Polreich považuje vynikající chuť a vzhled pokrmů. V krátkém úvodu se autor zamýšlí nad principy stolování v současné společnosti a udílí cenné rady jak správně jíst a z čeho vařit. Publikace samotná je pak rozdělena do sedmi kapitol podle druhů jídel. Začínáme snídaněmi, zde autor uvádí například recept na obilnou kaši s chia semínky nebo bílkovou omeletu s uzeným pstruhem. Následují nápoje s tipy na několik druhů smoothie, rozmarýmovou limonádu či rajčatový drink s bazalkou. Dále tu máme malá jídla jako je frittata s ovčím sýrem, zapečená rajčata s vejcem a lilky, houbové placky, slané koláčky s různými náplněmi nebo batáty se smetanovým dipem. V oddíle polévek najdeme recepty na klasický kuřecí vývar, tureckou čočkovou polévku, studenou polévku z rukoly nebo miso se soba nudlemi. Do sekce salátů Zdeněk Polreich zařadil špaldový salát s malými kedlubnami, citrusový salát s červenou cibulí, řepu s fazolemi a kozím sýrem, španělský salát se šunkou, Waldrof s krůtím masem, kachní prsa s datlemi, bramborový salát s kalamáry, marinovanou rybu s mangem a další. Nejobsáhlejší kapitolu tvoří hlavní jídla, zde se naučíme připravovat kuskus s pečenou zeleninou, vegetariánské pad thai, steak s wasabi špenátem, čočku s brokolicí a pancettou, kořeněné kuře s meruňkovým dipem, králíka s ananasem, jehněčí s ančovičkovou aoli, mořského vlka s pórkem, tresku v papilotě nebo šafránové mušle. A naše lehké vaření uzavíráme lákavými dezerty jako je sorbet z červených paprik, žlutý meloun s proseccem, pečené blumy s balsamikem, bezmléčná panna cotta nebo carpacio z ananasu. Každý z více než devadesáti receptů je kromě ingrediencí a postupu doplněn informací o době přípravy a o tom, kolik kcal obsahuje jedna porce. Samozřejmostí jsou barevné fotografie hotových pokrmů. Kniha – autor Zdeněk Pohlreich, 208 stran, česky, pevná s přebalem lesklá. Kniha o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů„Celý život jsem na dietě a vlastně nevím na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Lehká kuchyně je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád – skvělé chuti a prezentace jídla! Tyto pokrmy mohou chutnat báječně a vypadat lákavě, a navíc se po nich nesvalíte na gauč, ale budete se cítit lehce!“ Zdeněk Pohlreich.Napsali o knize Lehká kuchyněTato kniha mě moc mile překvapila svou nádhernou vazbou a kvalitním papírem, na kterém je vytisknutá. Je přesně tím, co teď potřebujeme. Recepty vypadají velmi chutně a zároveň zdravě a jsou doprovázeny 6.album (1994) Vince Clarke Andy Bell 1. Take Me Back 2. I Love Saturday 3. Man In The Moon 4. So The Stor

Recenze

Celkové hodnocení

100
100%
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.

Vaše recenze