wolfberry Xantanová guma 100 g
wolfberry Xantanová guma 100 g

wolfberry Xantanová guma 100 g

od 85 Kč
Xantanová guma Wolfberry 100 g zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a přírodní stabilizátor. Vynikající nejen pro přípravu bezlepkových pokrmů. Xantanová guma, které se někdy říká i xantan, nebo E 415, je prášek bez chuti a bez zápachu, který se získává fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. Vzniklý polysacharid má molekulovou hmotnost okolo 200 000 a v případě xanthanových monomerů se skládá z glukózy,…
Lékárna.cz
Za dopravu 118 Kč Skladem
89 Kč Do eshopu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: wolfberry Xantanová guma 100 g
Výrobce: Wolfberry
Minimální cena: 85 Kč
Maximální cena: 89 Kč
Ušetříte až: 4 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Popis produktu

Xantanová guma Wolfberry 100 g zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a přírodní stabilizátor. Vynikající nejen pro přípravu bezlepkových pokrmů. Xantanová guma, které se někdy říká i xantan, nebo E 415, je prášek bez chuti a bez zápachu, který se získává fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. Vzniklý polysacharid má molekulovou hmotnost okolo 200 000 a v případě xanthanových monomerů se skládá z glukózy, kyseliny glukuronové, manózy, esterifikované kyseliny octové a kyseliny pyrohroznové.Xantanová guma je hydrokoloidní, takže na sebe dobře váže vodu. Této její vlastnosti se využívá především při náhradě lepku, protože pomáhá zlepšovat vlastnosti těsta vyráběného z bezlepkových surovin. Pečivo se s xantanem daleko méně drobí, lépe drží tvar, ale hlavně vydrží daleko déle vláčnější. Xantan můžete používat jak při klasickém pečení, tak při přípravě pečiva v domácí pekárně. Přidává se zamíchaný do mouky a může se použít nejen do kynutého těsta, ale například i do lineckého, piškotového, třeného, odpalovaného, nebo listového těsta. Při přípravě bezlepkových výrobků se dává 1 až 2 g xantanové gumy na 1 kilogram všech suchých hmot použitých při přípravě těsta. Hotové výrobky, a to nejen pro celiaky, zůstávají s xantanovou gumou daleko déle křehké, čerstvé a pomaleji vysychají.Xantan se ale dá použít i při přípravě dressingů, masových šťáv a omáček, při zavařování masa, domácí výrobě šunky, zmrzliny, nebo dokonce cukrovinek, které budou mít konzistenci “gumových medvídků“. Složení: xantanová guma (E415) Jak používat: Jako přírodní stabilizátor a emulgátor do potravin. Zlepšuje a prodlužuje trvanlivost pečiva. Výborně nahrazuje funkci lepku u bezlepkových výrobků. Používá se jako zahušťovadlo, nosič, plnidlo a stabilizátor emulzí. Spolu s dalšími gumami tvoří gely. Nutriční hodnoty: Energie: 794kJ / 190kcal; Tuky: 0.9g – z toho nasycené 0.8g; Sacharidy: 0.7g – z toho cukry 0.1g; Bílkoviny: 5.0g; Sůl: 0.03g; Vláknina: 82g; Vlhkost: 3.5g Balení: 100 g Země původu: Čína V naší nabídce naleznete také mouky i další produkty zdravé výživy. Informace o značce Wolfberry Wolfberry je výhradně česká společnost, která vznikla v roce 2005. Zahájila činnost, přímým dovozem kustovnice čínské z lokality Ninxia v Číně. Od názvu samotného ovoce následně vznikl název ochranné známky WOLFBERRY®, tedy anglicky ustálený název pro Kustovnici čínskou. Kustovnici začali studovat do hloubky a postupně se začaly přidávat další produkty z ní jako například 100% šťáva, čaje a další. Následoval vývoj vlastní ovocné tyčinky s 50% podílem kustovnice. Přes řadu neúspěchů se týmu podařilo vyrobit produkt, který nemá vzhledem ke svému složení a blahodárnému vlivu na organizmus na světě obdoby. Postupem času se zaměřili na přímý dovoz unikátních potravin s blahodárným vlivem na lidský organizmus jako je bio chlorella, bio spirulina, schizandra, jujube, bio zelený ječmen, bio kokosový olej, bio aloe vera a další, které vám v současné době překládáme převáž

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.