Sven-David Müller: Chutně po infarktu
Nejprodávanější knihy
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Choroby srdce a cév se v době blahobytu, kdy se nesprávně stravujeme a nesportujeme, týkají stále většího počtu obyvatelstva. Infarktu myokardu lze předejít cílenou nutriční terapií. Silné srdce má jenom ten, kdo se stravuje zodpovědně. Dozvíte se, jak správnými živinami kontrolovat krevní tlak a jak dostat pod kontrolu vlastní hodnoty cholesterolu. To vše naprosto přirozeně a bez vedlejších účinků. Sami uvidíte, že vhodné recepty udělají ze zdravějšího života požitek. A pokud jste už infarkt prodělali, pak dodržujte jasné zásady: nekouřit, nepít alkohol, začít sportovat a správně se stravovat. Vhodná nutriční terapie: Čerstvé ovoce, zelenina, celozrnný chléb, brambory, obilí, rýže, těstoviny, luštěniny, saláty, bylinky, vybrané ryby, 2 až 21 l tekutin – nejlépe voda a minerální vody, ovocné čaje, vláknina rozpustná ve vodě, když olej, tak olivový, slunečnicový, vitaminová ACE šťáva, ořechy Nevhodná nutriční terapie: Ztužené tuky na smažení a fritování, tučná masa, tučné ryby, uzeniny, vnitřnosti, smažené pokrmy, máslo, paštiky, sladkosti, moučníky, bílé pečivo Sven-David Müller; B. Junghastová; K. HöristováCo všechno přispívá ke zdravé výživě srdceKnižní klub 2014, edice Pro zdravíKniha, čeština, 96 stran