Sójová omáčka, Yamato shoyu (Retro balení)
Sójová omáčka, Yamato shoyu (Retro balení)

TOP 9
Sójová omáčka, Yamato shoyu (Retro balení)

od 169 Kč
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.Rozdíl mezi Shoyu a Tamari:Shoyu a Tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.Vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pastyTamari je vyráběna z přirozeně…
MámeChuť Raw&Bio eshop
Za dopravu 99 Kč Skladem
169 Kč Do eshopu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Sójová omáčka, Yamato shoyu (Retro balení)
Výrobce: Sunfood
Minimální cena: 169 Kč
Maximální cena: 182 Kč
Ušetříte až: 13 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Popis produktu

Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.Rozdíl mezi Shoyu a Tamari:

  • Shoyu a Tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
  • Vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
  • Tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Výroba shoyu:
  • Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.
  • Sójové boby se nejprve uvaří a poté smíchají s opraženou a nahrubo rozdrcenou pšenicí. Do této směsi se přidá fermentační činidlo koji. Jeho úkolem je nastartovat kvasný proces.
  • Směs se na tři dny umístí do speciální inkubační místnosti zvané Muro, kde lze snadněji udržovat teplotu a vlhkost vzduchu potřebnou pro správné nastartování fermentace.
  • Poté se směs smíchá s mořskou solí a vodou a umístí do velkých cedrových kádí.
  • V kádích shoyu zraje po dobu 18-24 měsíců, směs se pravidelně míchá.
  • Když je směs zralá, lisuje se a následně filtruje.
  • Nakonec se omáčka hodinu ohřívá na 80 °C. Tato pasterace je součástí tradičního postupu výroby. pečlivě se při ní hlídá, aby nebyly zničeny cenné enzymy.
Nutriční hodnoty:Energetická hodnota250 kJ / 60 kcalTuky0 g   z toho nasycené mastné kyseliny0 gSacharidy6 g   z toho cukry3 gVlákninaBílkoviny9 gSůl5,3 g

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.