Segafredo Espresso Casa, zrnková, 1000g
Segafredo Espresso Casa, zrnková, 1000g

TOP 35 6. Nejprodávanější
Segafredo Espresso Casa, zrnková, 1000g

od 197 Kč
Pro kávu Segafredo Espreso Casa je typická silná a plná chuť. Vyvážená směs kávy Robusta a Arabica v poměru 80:20 s hustou cremou, jemně pražená s intensivní vůní. Ideální pro espresso lungo s nižším obsahem kofeinu. Káva není příliš vhodná pro malá espressa bez mléka a cukru. Vyšší obsah kyselosti se zde negativně projeví a káva pak může chutnat až trpce. Naproti tomu u cappuccina nebo většího espressa tyto vjemy zcela vymizí a káva se zdá…
kavakava.cz
Za dopravu 79 Kč Skladem
197 Kč Do eshopu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Segafredo Espresso Casa, zrnková, 1000g
Výrobce: SEGAFREDO
Minimální cena: 197 Kč
Maximální cena: 371 Kč
Ušetříte až: 174 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Popis produktu

Pro kávu Segafredo Espreso Casa je typická silná a plná chuť. Vyvážená směs kávy Robusta a Arabica v poměru 80:20 s hustou cremou, jemně pražená s intensivní vůní. Ideální pro espresso lungo s nižším obsahem kofeinu. Káva není příliš vhodná pro malá espressa bez mléka a cukru. Vyšší obsah kyselosti se zde negativně projeví a káva pak může chutnat až trpce. Naproti tomu u cappuccina nebo většího espressa tyto vjemy zcela vymizí a káva se zdá mnohem silnější než ve skutečnosti je. Segafredo Espresso Casa Obsah balení: 1 kg kávových zrn Složení: 80% Arabica, 20% Robusta Jemně pražená Plné aroma a lehce čokoládové tóny Příprava kávy Doporučení: Předpokladem pro co nejlepší výslednou chuť kávy je i její uskladnění, kávu proto skladujte na suchém, chladném místě (ne však v lednici) v neprůsvitné nádobě s dobrým těsněním. Pokud Vám bude káva připadat příliš silná a hořká, pak se přesvědčte, že nepoužíváte příliš horkou vodu. Případně zhrubte mletí a uberte množství kávy. Velmi nevýraznou, plochou a slabou chuť kávy spravíte jemnějším mletím a zvýšením množství kávy. Hrubost mletí Typ přípravy Velmi hrubé Cold brew - Pro přípravu kávy tzv. studenou cestou, kdy trvá extrakce i několik hodin, použijte kávu mletou na velmi hrubo – svým vzhledem a konzistencí by měla připomínat hrubozrnnou mořskou sůl (jen nejde o hrudky, ale spíše „vločky“). Hrubé French press - Ve french pressu probíhá filtrace přes sítko, kávu je tedy potřeba namlít na hrubo – sítko totiž zachytí jen větší částečky kávy. Jak káva mletá na „hrubo“ do french pressu vypadá? Svojí velikostí připomíná kosher sůl (a stejně jako u velmi hrobého mletí nejde o hrudky, ale „vločky“). Stejnou hrubost mletí využijete také v Evropě nepříliš rozšířeném perkolátoru. Střední Vacuum pot - Hrubost mletí pro vacuum pot připomíná velmi hrubý písek a využijete ji také pro překapávače (drippery) s filtry s rovným dnem - ty se však u nás používají jen minimálně. Středně-jemné Do kónických dripperů - Káva připravovaná v kónických dripperech (mají trychtýřovitý tvar) s papírovými či bavlněnými filtry si žádá kávu mletou na střední hrubost. Jak poznáte, že je váš mlýnek nastavený na správnou hrubost? Umletá káva má vzhled a strukturu stolní soli. Jemné Mokka konvička - Taková káva, která je konzistencí po semletí někde na začátku cesty mezi cukrem krupicí a hrubou moukou, je určena pro použití v moka konvičce. Velmi jemné Espresso - A to tak jemně, aby vzhled kávy připomínal už zmíněnou hrubou mouku. Co se stane, pokud je káva na espresso příliš hrubá? Espresso bude slabé a podextrahované. V případě, že to s jemností přeženete, tomu bude naopak – výsledek bude mít hořkou chuť a na šálku bude jen velmi málo cremy, často s černými okraji. Extra jemné Džezva - Káva, která se po umletí spojuje v drobné hrudky a připomíná moučkový cukr či pudr je připravena pro použití v džezvě a přípravu arabské (turecké) kávy. Zajímavosti o kávě Není to jenom o kofeinu Káva obsahuje velké množství rozličných látek, jako jsou např. sa

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.