Salvia Paradise Kari indické Balení: 500 g
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích. Složení: Kurkuma, pepř, pískavice, fenykl, kmín, koriandr, zázvor, cukr, sůl (max. 10 %). Použití: Kari koření je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do polévek, smetanových omáček, ale i k ochucení mletého masa a zeleninových směsí. Kuře s rýží na kari – na dvě porce potřebujeme: 1–2 ks kuřecích prsou – dle velikosti, ½ šálku dlouhozrnné rýže, 1 šálek kuřecího vývaru, 1–1,5 lžíce kari indického, ½ lžíce mletého chilli, 3 lžíce sekané cibule, 2 lžíce mletého česneku, ½ lžíce sekané červené papriky. Postup: Kuřecí vývar nalijeme do pánve wok, přidáme kuřecí maso a všechny ostatní ingredience kromě rýže. Za častého míchání prohříváme na mírném ohni. Jakmile je kuřecí maso hotové, vyjmeme jej z pánve tak, abychom oddělili tekutinu. Rýži připravujeme dle návodu na obalu, část doporučeného množství vody však nahradíme vývarem z pánve. TIP: Pro zjemnění chuti lze přidat bílý jogurt či smetanu. Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.