SAGE BMF600
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
POPIS
Automatický pěnič mléka od výrobce Sage umožňuje díky indukční technologii ohřev tekutiny v nerezové konvičce. Dochází k rovnoměrnému a rychlému rozprostření tepla v konvičce, a díky tomu se zkrátí doba přípravy nápoje a zároveň se i zkrátí doba použití přístroje a šetří se elektrická energie.
Napěňovač na mléko obsahuje multifunkční otočný ovladač pro pohodlné ovládání přístroje a nastavení teploty. Stisknutím otočného ovladače spustíte nebo zastavíte ohřev tekutiny. Otočením ovladače nastavíte teplotu v rozmezí od 40 do 80 °C. Je zde i funkce „COLD STIR“ pro přípravu nápoje bez ohřevu. To je vhodné při přípravě osvěžujících studených nápojů a pro rozpuštění ingrediencí.
Součástí balení je nerezová konvička a dva pěnící nástavce - pěnicí nástavec „Cappuccino“ pro přípravu hustého a krémového mléka, který využijete při přípravě Cappuccina a nástavec „Latté“ pro přípravu jemného a nadýchaného mléka, který ocení milovníci Latté. Jeden nástavec můžete uložit na zadní straně přístroje. Konvička má ergonomicky tvarovanou rukojeť, je vhodná do myčky na nádobí a v jejím víčku je integrovaná odměrka pro pohodlné odměřování a přidávání přísad.
SPECIFIKACEVýška: 26 cm
Šířka: 15 cm
Hloubka: 16 cm
Příkon: 500 W
Hmotnost: 1,6 kg
Materiál: slitina ušlechtilých kovů
Barva: stříbrná
Příslušenství: pěnicí nástavec „Capp“ na Cappuccino, pěnicí nástavec „Latte“ na latté, nerezová konvička
VÝHODY A NEVÝHODYNapěňovač mléka obsahuje LED indikátor, je opatřen systémem tepelné ochrany a ochranným systémem proti spuštění naprázdno.
Po 30 sekundách nečinnosti se přepne automaticky do pohotovostního režimu.
Možnost uložení nástavce v zadní části přístroje.
Uvnitř víčka konvičky je odměrka pro přesné odměřování a přidávání přísad.
Víčko konvičky má jednoduchý systém otevírání díky zabudovanému očku.
Úložný prostor pro přívodní kabel ve spodní části přístroje.
Snadné ovládání pomocí kombinovaného otočného ovladače (stisknutím zapnete/vypnete pěnič, otočením nastavujete teplotu ohřívané tekutiny).
Teplotu můžete nastavit v rozmezí 40 - 80 °C.
Funkce „COLD STIR“ pro přípravu tekutiny bez ohřevu.
PRAKTICKÉ RADYVhodné do myčky: Ano, ale pouze nerezová konvička
Co je mléčná pěna a jak ji připravit?Mléčná pěna je našlehané mléko, které se používá při přípravě kávy druhu Cappuccino nebo třeba Latte Macchiato. Nejjednodušší příprava je pomocí kávovaru s tryskou na šlehání mléčné pěny. Pokud takový kávovar nemáte, tak můžete mléko našlehat metličkou nebo ručním šlehačem. Existují také ruční nebo elektrické napěňovače a speciální shakery na šlehání mléka. Základem skvělé mléčné pěny je kvalitní čerstvé mléko (doporučujeme plnotučné mléko) a správná teplota mezi 55 - 65 °C. Mléčnou pěnu šlehejte v konvičce na mléčnou pěnu, se kterou pomocí výlevky můžete pohodlně pěnu nalít do vysoké sklenice - v případě Latte M