Resto 90503 French press 600ml
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
French press Resto Atria 90503, hranatá nádoba, 600 ml French press Resto 90503 z kolekce Atria německého výrobce Resto Kitchenware vám pomůže rychle připravit vaši oblíbenou kávu nebo čaj. Stylová hranatá nádoba se skleněnou rukojetí je vyrobena z borosilikátového žáruvzdorného skla. Všechny části lze mýt v myčce na nádobí nebo ručně. French press využijete nejen doma, ale i v kanceláři nebo na chatě. stylový hranatý french press Resto Atria 90503skleněná nádoba se skleněnou rukojetí vyrobeno z borosilikátového žáruvzdorného sklaplastové víkomateriál: borosilikátové sklo, nerez, silikonrozměry: 180 x 95 x 135 mm objem: 0,6 lhmotnost: 0,28 kgkolekce: ATRIA Původ a výhody French pressu První zmínky o french pressu v historii pocházejí už okolo roku 1806 (Francie), ale první oficiální patent je italský, kdy si french press nechal patentovat v Milánu Attilio Calimani v roce 1929. Mezi největší výhody používání french pressu patří bezpochyby rychlost a jednoduchost přípravy kávy, snadné mytí a dobrá kontrola nad teplotou vody. Chuť kávy je jemnější než v případě českého tzv. "turka". Příprava kávy ve french pressu Dejte vařit voduVyjměte z umytého french pressu sítko s víčkem. Před každou přípravou kávy doporučujeme french press propláchnout čistou vodou.Pokud nemáte k dispozici čerstvě namletou kávu, což je samozřejmě ideální, použijte tu, kterou jste si zakoupili a nechali namlít na hrubost, odpovídající velikosti ok sítka vašeho french press. Na středně silnou kávu potřebujete 8 g na 150 ml vody.Až se voda v konvici uvaří, vyčkejte cca 30 vteřin po automatickém vypnutí, aby nebyla voda zcela vroucí a zchladila se na teplotu 95-96°C, což je pro přípravu kávy ve french pressu optimální.Připravené množství mleté kávy nasypte do french pressu a pomalu ji zalijte odpovídajícím množstvím vody. Káva nesmí být na žádném místě suchá. Počkejte než káva začne "probublávat".Na french press dejte víko se zvednutým sítkem a vyčkejte cca půl minuty. Pokud máte kávu hruběji namletou, je třeba nechat ji spařenou déle - 1,5 minuty - 2 minuty.Sejměte víčko a kávu promíchejte lžící, aby nezůstávala na vnitřních stěnách nádoby french pressu. Poté víčko znovu nasaďte na french press a nechte kávu dalších 1,5 minuty louhovat. V případě hrubší kávy vyčkejte 2 minuty.Nyní pomalu stlačujte sítko dolů. Pomalu proto, aby byla stlačena všechna káva a částečky kávy se nedostaly do horní části. Poté kávu ihned servírujte. Pokud ji necháte "stát" delší dobu, její chuť bude mdlá a ztratí svou lahodnost.
Recenze
Podobné Moka konvice a french pressy
Nejoblíbenější výrobci
- Moka konvice a french pressy Bialetti
- Moka konvice a french pressy Berlinger Haus
- Moka konvice a french pressy MONIX
- Moka konvice a french pressy Banquet
- Moka konvice a french pressy Kela
- Moka konvice a french pressy BODUM
- Moka konvice a french pressy ORION
- Moka konvice a french pressy TESCOMA
- Moka konvice a french pressy Pezzetti
- Moka konvice a french pressy ALESSI
- Moka konvice a french pressy FOREVER
- Moka konvice a french pressy Cilio
- Moka konvice a french pressy BergHOFF
- Moka konvice a french pressy Lamart