Opinel N°113
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Tento nůž s velmi malými vroubky vám pomůže nakrájet především měkké ovoce a zeleninu jako jsou například rajčata nebo kiwi ale také vejce uvařená natvrdo. Délka čepele: 10 cm Tloušťka čepele: 1,5 mm Rukojeť z habrového dřeva je velmi podobná rukojeti bukové, s tím rozdílem, že habr je mnohem světlejší a nemá tak výrazný vzorek. Proto mohou barvy nožů být tak syté a odolné. Dřevo. 95% dřeva, ze kterého se vyrábějí rukojeti, pochází z udržitelně obhospodařovaných francouzských lesů. Nedochází k přílišnému kácení lesů a znečištění ovzduší při dlouhém transportu – tím vším je méně zatěžována příroda. Hlavní dodavatel dřeva má své lesní plochy ve francouzském regionu Jura a samozřejmě je držitelem PEFC certifikátu. Nerezová ocel. Výběr oceli je jeden z nejdůležitějších materiálů samotného nože. Určuje životnost a kvalitu samotného ostří. Pro nože značky Opinel byla vybrána vysoce kvalitní švédská ocel 12C27 (Sandvik). Tato ocel je vysoce odolná vůči korozi a jednoduchá na údržbu díky přídavku chromu. Přídavek uhlíku v oceli (0,40%) zajistí excelentní hranu, která drží tvar i při styku s tvrdším materiálem bez nutnosti broušení. Příběh ikonické značky Opinel začíná v 19. století kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil, jak se kovají hřebíky a díky tomu založil svou první kovárnu ve Francii. Po jeho smrti převzal jeho řemeslo syn, Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobce ostrých předmětů“ a to jen proto, že ostří jeho srpů a kos bylo nejostřejší v okolí. Ten pravý Opinel kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela, Joseph se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn vášní po ručním zpracování a nejmodernější technologii se rozhodl vytvořit předmět, který může ručně vyrábět za pomocí tehdy moderních technologií. Psal se rok 1890 a ten správný, zavírací, kapesní nožík je na světě, zrodil se Opinel. Kvalitní nůž s vroubkovaným ostrím z řady Opinel Essentials Pop, vyráběný tradičním způsobem v Chambéry v Savojských Alpách, vyznačující se vynikajícím řemeslným zpracováním. Čepel nože je vyrobena z velice kvalitní švédské oceli Sandvik, která se vyznačuje vysokou odolností a dlouhotrvající ostrostí. Rukojeť nože je nože je vyrobena z lakovaného habrového dřeva. Čepel nože je k rukojeti připojena pevnými nýty. Doporučujeme ruční mytí. Parametry: Délka čepele: 10 cm Čepel: nerezová ocel Sandvik 12C27 Rukojeť: lakované habrové dřevo Francouzské nože Opinel jsou již přes 120 let ověřenou klasikou. První kapesní nůž Opinel byl vyroben už v roce 1890 a od té doby jsou nože Opinel známé svojí dlouhodobou ostrostí, výbornou spolehlivostí k všestrannému použití. Tyto nože mají svůj nezaměnitelný tvar a design. Nerezové oceli Sandvik jsou díky výborným antikorozním vlastnostem vysoce odolné proti rezavění. Tato ocel vyžaduje minimální údržbu a při tom si uchovává dlouhodobou ostrost. Opinel je hrdým partnerem školy vaření, vedené světově proslulým šéfkuchařem Alainem Ducassem ve
Recenze
Podobné Outdoorové příbory
Nejoblíbenější výrobci
- Outdoorové příbory PRIMUS
- Outdoorové příbory Sea to Summit
- Outdoorové příbory Swiss Advance
- Outdoorové příbory Opinel
- Outdoorové příbory FERRINO
- Outdoorové příbory Gsi
- Outdoorové příbory Light My Fire
- Outdoorové příbory MSR
- Outdoorové příbory Kupilka
- Outdoorové příbory Böker
- Outdoorové příbory Gerber
- Outdoorové příbory GSI Outdoors
- Outdoorové příbory Outwell
- Outdoorové příbory Ruike