Naturalis Včelí Pyl 200 g
Naturalis Včelí Pyl 200 g

Naturalis Včelí Pyl 200 g

od 279 Kč
Včelí pyl Naturalis je rouskový včelí pyl původem z České republiky. Včelí pyl má vysokou výživovou hodnotu. Pylová zrnka obsahují to nejlepší, co příroda může poskytnout. Vysoce kvalitní pyl od lokálního včelaře z moravských Kopanic. Je obzvláště bohatý na linolové a linolenové kyseliny, které jsou pro náš organismus nezbytné, musí být dodávány ve formě potravy, jelikož si je náš organismus není schopný syntetizovat. Včelí pyl je bohatá…
Naturalis
Za dopravu 99 Kč Skladem
279 Kč Do eshopu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Naturalis Včelí Pyl 200 g
Výrobce: Naturalis
Minimální cena: 279 Kč
Maximální cena: 286 Kč
Ušetříte až: 7 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Popis produktu

Včelí pyl Naturalis je rouskový včelí pyl původem z České republiky. Včelí pyl má vysokou výživovou hodnotu. Pylová zrnka obsahují to nejlepší, co příroda může poskytnout. Vysoce kvalitní pyl od lokálního včelaře z moravských Kopanic. Je obzvláště bohatý na linolové a linolenové kyseliny, které jsou pro náš organismus nezbytné, musí být dodávány ve formě potravy, jelikož si je náš organismus není schopný syntetizovat.

Včelí pyl je bohatá přírodní rostlinná potravina pro včely, která někdy bývá nazývána jako „fontána mládí.“ O včelím pylu se říká, že je to nejkomplexnější potravina z darů přírody!

Včelí pyl je z nutričního hlediska velice hodnotný. Vyniká obsahem vitaminů skupiny B, zinku a rutinu, který zvyšuje pružnost cév a přispívá ke snížení cholesterolu. Zároveň působí jako silný antioxidant. Včelí pyl je v neposlední řadě ceněn pro své antibakteriální účinky. Hojně je používán na podporu imunity či ke zlepšení vitality.

Včelí pyl byl užíván k revitalizaci již ve starověkém Egyptě. Starověký řecký lékař "Hippocrates" nazýván též "otcem medicíny" užíval pyl před 2500 lety.

Včelí pyl lze nejprve rozpustit v medu a dále využít pro přípravu nejrůznějších pokrmů či nápojů. Je ideální přísadou do jogurtu, müsli, ranních cereálií, zmrzliny či dezertů.

Jak se včelí pyl získává?

Malá část pylu zachyceného na tělech včel se na česnu úlu odebere prostřednictvím speciálního lapače, posbírá se a zužitkuje jako tzv. rouskový pyl. Jediným zpracovatelským úkonem je odstranění vlhkosti pylu šetrným sušením při nízkých teplotách. Nedochází k žádným dalším úpravám.

Spolupracujeme se zkušenými včelaři z podhůří Bílých Karpat a dalších koutů Moravy vzdálených od zdrojů znečištění. Úly přistavují k plodinám, které nejsou chemicky ošetřeny. Sbírají ho ve dnech, kdy má nejvyšší nutriční hodnotu. Včelstva jsou pod stálou kontrolou a v dobrém zdravotním stavu.

Usušený včelí pyl balíme ve specializované českém balírně certifikované pro balení bio potravin a potravinových doplňků. Nutriční hodnotu pylu chrání praktická skleněná dóza s pevným plechovým uzávěrem. Celý proces balení podléhá přísné hygienické kontrole.

Složení:

100% včelí pyl

Dávkování:

Dospělí: 2 zarovnané čajové lžičky (cca 10 g) denně.

Děti od 3 let: 1 zarovnaná čajová lžička (cca 5 g) denně.

Dávku doporučujeme rozpustit v medu a následně přidat do jogurtu, cereálií, kaší, salátů a dalších pokrmů.

Balení:

200 g - dávka na cca 1,8 měsíce

Upozornění:

Někteří lidé mohou zaznamenat při užívání včelího pylu drobné žaludeční a střevní podráždění a projímavý účinek. Vzhledem k bohatosti výživných látek existuje i možnost alergické reakce na včelí pyl (cca 0,5 promile všech lidí). Proto doporučujeme alergický test před užíváním, a to tak, že si nanesete malé množství pylu s medem na zápěstí do oblasti, kde je cítit tep. Pokud se po 3-5 hodinách objeví červená skvrna, pak jste s největší pravděpodobností na včelí produkty alergičtí a včelí pyl neužívejte. Doplněk stravy.  U

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.