LEROS LEROS BABY Čaj pro kojící matky n.s.20x1.5g
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Bylinná čajová směs je vhodná pro doplnění pitného režimu kojících matek. Jestřabina, kmín a fenykl obsahují látky, které podporují tvorbu mateřského mléka. Doplněk stravy. Příprava a dávkování: 1 nálevový sáček přelijeme 1/4 l vařící vody, vyluhujeme v přikryté nádobě 10 minut. Pije se 2-3x denně. Nepřekračujte uvedené dávkování. Upozornění: Nepoužívejte při přecitlivělosti na některou složku čajové směsi. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Bez chemických přísad a aromat. Bez přidaného cukru. Schváleno Českou pediatrickou společností. Schváleno Ministerstvem zdravotnictví ČR: HEM-350-3.6.04-15279. Balení: 20 nálevových sáčků po 1,5 g Složení: Nať jestřabiny (25 %), plod kmínu (15 %), fenyklu (15 %), nať meduňky (15 %), zlatobýlu (15 %), violky trojbarevné (10 %), list jitrocele (5 %). Leros Baby pro kojící matky bylinný čaj 20 x 1,5 g Růže šípková Šípky jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C. Čaj připravovaný z šípku se nejčastěji používá při nachlazení, někdy jako močopudný prostředek. Latinský název: Rosa canina L. (Rosaceae - Růžovité) Lidové názvy: Šípek, šipka, planá růže, psí růže, růže trnová, polní růžičky, růže trnková, šípina, šípinky Sbíraná část: Plod (Cynosbati fructus) Obsahové látky: Třísloviny (taniny), pektin, sacharidy, sorbitol, vitamin C (až 1,7 %), kys. jablečná, kys. citronová. Doba sběru: Září - říjen Sušení, sesychací poměr Šípky sušíme co nejrychleji v tenké vrstvě na dobře větraném místě. Vhodná jsou zejména síta, kde k plodu může vzduch ze všech stran. Dosušujeme umělým teplem nepřevyšujícím 60 °C. Pozor, při vysoké teplotě se šípky připalují a černají. Takové je třeba ze sběru vyřadit. Sušení urychlíme namáčknutím plodu. Dobře usušené plody mají červenou barvu a při zmáčknutí praskají. Šípky balíme do síťovaných nebo jutových pytlů. Sesychací poměr 2:1. Jestřabina lékařská Snižuje hladinu cukru v krvi, podporuje tvorbu mateřského mléka v období kojení. Je také diuretickým prostředkem. Latinský název: Galega officinalis L. (Fabaceae - Bobovité) Lidové názvy: Kozí routa, polní štědřenec, štědřenec Sbíraná část: Nať (Galegae herba) Doba sběru: Červenec - srpen Sušení, sesychací poměr: Nať sušíme na stinných a vzdušných místech ve vrstvě do 15 cm. Větší množství je výhodnější sušit umělým teplem, a to při teplotě okolo 50 °C. Při správném usušení se musí stonek jestřabiny lámat. Balíme do jutových nebo polypropylenových žoků. Sesychací poměr: 5:1. Rybíz černý Listy se používají při zánětech močových cest, jako součást čajových směsí podporujících pocení a při zánětech dýchacích cest. Plody představují bohatý zdroj vitamínu C, používají se hlavně v lihovarnictví. Latinský název: Ribes nigrum L. (Grossulariaceae - Srstkovité) Lidové názvy: Černá meruzalka, smradlavý rybíz Sbíraná část: List, plod (Ribis nigri folium, Ribis nigri fructus) Obsahové látky: Plody jsou bohaté na sacharidy a organické kyseliny, flavonové glykosidy, anthokyany. Listy obsahují flavonoidy (hyperin, astragalin), malé množ