Lazy Dodo 40% 0,7l
Lazy Dodo 40% 0,7l

Lazy Dodo 40% 0,7l

od 699 Kč
Single estate rum Lazy Dodo pochází z oblasti Pamplemousses, kde se nachází nejkrásnější třtinové plantáže ostrova Mauricius, a je výsledkem více než 175 let zkušeností. Lazy Dodo vzniká z melasy, která prochází přirozenou fermentací, během níž vyniknou přírodní aromata cukrové třtiny a exotického ovoce, jež jsou pro tento terroir specifické. V palírně Grays prochází kolonovou destilací a následně zraje až 10 let v sudech z francouzského a…
Alkohol.cz
Za dopravu 119 Kč Skladem
898 Kč
Za dopravu 119 Kč Skladem
898 Kč Do obchodu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Lazy Dodo 40% 0,7l
Minimální cena: 699 Kč
Maximální cena: 949 Kč
Ušetříte až: 250 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Vlastnosti

Původ:
Objem:
Obsah alkoholu:
40 %

Popis produktu

Single estate rum Lazy Dodo pochází z oblasti Pamplemousses, kde se nachází nejkrásnější třtinové plantáže ostrova Mauricius, a je výsledkem více než 175 let zkušeností. Lazy Dodo vzniká z melasy, která prochází přirozenou fermentací, během níž vyniknou přírodní aromata cukrové třtiny a exotického ovoce, jež jsou pro tento terroir specifické. V palírně Grays prochází kolonovou destilací a následně zraje až 10 let v sudech z francouzského a amerického dubu. Pro finální blend se míchají rumy několika ročníků. Má svěží, exotické aroma a strukturovanou, jemnou chuť s tóny citrusů a lehce nasládlým, dřevitým závěrem. Rum je pojmenován po ptáku dodo, který obýval ostrov Mauricius před příchodem námořníků v 18. století. Dodo neboli dronte mauricijský, také známý jako blboun nejapný, neuměl létat, a proto se o něm říkalo, že je líný. I přesto, že je to dnes již vyhynulý druh, zůstává dodo národním symbolem ostrova Mauricius a je součástí státního znaku. Rum je po tomto bájném ptáku pojmenován, aby tak mimo jiné připomněl, že stejný osud může potkat i řadu jiných ohrožených druhů. Palírna Grays se nachází v oblasti Pamplemousses na severozápadě ostrova Mauricius. V Domaine de la Villebague zde v roce 1740 vznikl první cukrovar na ostrově a nedlouho poté, v roce 1742, zde byla postavena první destilerie. V 19. století se destilační postupy výrazně zlepšily, na čemž má zásluhu zejména Pierre Charles Harel, jenž palírnu v roce 1838 převzal. Domaine de la Villebague je dodnes v rukou jeho potomků, kteří později založili společnost Grays. Dnes je Grays single estate palírnou, kde probíhá celý proces výroby, od plantáží cukrové třtiny až po lahvování.

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.