IBK Kustovnice čínská Goji 100 g
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Kustovnice čínská Goji
Goji kustovnice čínská je pro svoje vyjímečné účinky nazývána superpotravina, je silným antioxidantem, posiluje imunitu a v současnosti patří mezi nejvyhledávanější přírodní potraviny. Goji je právem nazývána "elixírem mládí".
Plody kustovnice čínské (Lycium chinense) čerpají svou sílu z milion let staré půdy v chráněných údolích v divokých oblastech vnitřního Mongolska a Tibetu, v provincii Qinghai. Rostou podobně jako keře s vinnou révou až do výše 15 stop. Lidská ruka se nesmí neposbíraných goji bobulí dotknout, jinak zoxidují a zčernají. Bobule se setřesou na podložku a nechají uschnout ve stínu. V okolí 15 km se nevyskytují žádné pěstované plodiny, které by keře mohly ohrozit potenciálními nákazami. Díky tomu jsou geneticky velmi silné a jejich plody nemusí být sířeny. Plody mají červenou barvu, sušené bobule jsou přibližně stejně velké jako rozinky. Goji chutná přibližně jako kombinace brusinky a třešně.
- obsahuje 18 aminokyselin
- vysoký podíl vitamínu C
- antioxidační účinky ochraňující buňky v těle
- příznivě přispívá ke zdraví kardiovaskulárního systému
- pomáhá ke správné práci nervového systému
- napomáhá při rekonvalescenci
- podporuje imunitní systém a stavbu a udržování zdravých kostí, zubů, chrupavek, dásní a kůže
- je nezbytný pro energetický metabolismus a transformaci potravy v energii
- přispívá k absorbci železa z potravy
- široké spektrum vitamínu B
- napomáhá ke správné funkci nervového systému
- bohatá na minerály
- obsahuje beta-sistosterol
- snížení koncentrace a absorbce cholesterolu
- pomáhá udržovat normální funkci ledvin a prostaty
- pomáhá proti stárnutí cév
- obsahuje esenciální mastné kyseliny (tělo si je nedokáže vyrobit samo)
- podporují snižování cholesterolu
- bohatá na beta-karoten
- antioxidační účinky- ochrana před radikály, které mohou poškodiť buňky
- pomáhá zachovat neporušenost DNA, čímž podporuje zdravé stárnutí
- zpomaluje stárnutí kůže
- přispívá k zachování zdravé a elastické kůže, pigmentu a opalování
- pomáhá tělo chránit před radikály z UV záření a spálení se
- obsahuje vitamín E - přispívá ke správné funkci imunitního systému a zvyšuje obranyschopnost
- aktivuje energetický metabolismus, pomáhá při správě hmotnosti
- zlepšuje mužskou sexuální funkci, včetně kvality spermatu
- protizánětlivé účinky spolu se správnou funkcí jater
- Přibližně 25 gramů denně
- Plody můžeme jíst jen tak samotné, přidávat je do různých pokrmů nebo připravit nápoj: 20 g na 1 l vody o teplotě 100°C, louhujeme 15 minut.
- Pokud někomu chutnají raději měkké plody, nechejte je do rána na vzdušné vlhkosti, plody změknou a dají se lépe rozžvýkat.