Hario vacpot Tecnica
Hario vacpot Tecnica

Hario vacpot Tecnica

od 1 603 Kč
Než jsme začali tento Vacuum pot prodávat, rozhodli jsme se ho prvně důkladně v pražírně kávy BotaCoffee vyzkoušet. Z počátku jsme byli trošku skeptičtí, co se týče očekávané kvality výsledného nápoje. Přece jen Vacuum pot vypadá spíše jako velkolepá show pro diváky, tak jsme předpokládali, že chuťově nebude nikterak špatná, ale ani vysloveně excelentní. Hned po prvním doušku však přišel šok, protože nikdo z nás nečekal, jak moc dobrá káva z…
Aromaniac
Za dopravu 79 Kč Skladem
1 699 Kč Do eshopu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Hario vacpot Tecnica
Výrobce: HARIO
Minimální cena: 1 603 Kč
Maximální cena: 1 699 Kč
Ušetříte až: 96 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Vlastnosti

Kávovary s mlýnkem: Ne
Profesionální kávovar: Ne
Retro kávovar: Ne
Aku kávovar: Ne
Připojení na vodu: Ne
Chytrý kávovar: Ne
Pěnič mléka: Ne
Dripper: Ne

Popis produktu

Než jsme začali tento Vacuum pot prodávat, rozhodli jsme se ho prvně důkladně v pražírně kávy BotaCoffee vyzkoušet. Z počátku jsme byli trošku skeptičtí, co se týče očekávané kvality výsledného nápoje. Přece jen Vacuum pot vypadá spíše jako velkolepá show pro diváky, tak jsme předpokládali, že chuťově nebude nikterak špatná, ale ani vysloveně excelentní. Hned po prvním doušku však přišel šok, protože nikdo z nás nečekal, jak moc dobrá káva z Vacuum potu bude.

Oproti jiným alternativním způsobům přípravy kávy zde nemáte téměř žádnou kontrolu nad teplotou vody. Přirozeně jsme k tomu byli skeptičtí. Ve spodní nádobě voda vře, tak by se dalo předpokládat, že v horní nádobě, kde bude probíhat extrakce, bude teplota na kávu příliš vysoká. Odhadovali jsme cca 97-100 °C. Po našem měření, kdy jsme Vacuum pot opravdu trápili, jsme se nedostali nad teplotu 95°C. Celkem stabilně (a to opakovaně) se teplota ustálila mezi 90-94°C. A přesně tato teplota je na kávu naprosto ideální. Musíme pochválit konstruktéry od Haria, protože toto je opravdu mistrovská práce nejen z tohoto ohledu.

Jak se s Vacuum potem pracuje? Naplníte spodní nádobu horkou vodou (můžete i studenou, ale tu dodávaný kahan přivede do varu za cca 15 minut ve variantě pro 3 šálky kávy). Zapálíte kahan a jakmile začne voda lehce probublávat, nasadíte horní nádobu s filtrem a hodně hrubě namletou kávou. Hrubost doporučujeme zhruba jako cukr krystal, klidně i trošku hrubější. Jakmile voda vystoupá vlivem přetlaku ve spodní nádobě do horní nádoby, kávu promícháte (přiložená odměrka má z druhé strany míchátko) a po 40-60 sekundách odstraníte Vacuum pot ze zdroje tepla. V dolní nádobě pro změnu vznikne podtlak a vtáhne nápoj z vrchní nádoby přes filtr do spodní nádoby. Poté stačí už jen odstranit vrchní nádobu, kterou dáte na obrácené víčko, které slouží jako stojánek, a ze spodní nádoby v držáku můžete kávu servírovat rovnou do šálků.

Jak je to s filtry? Výrobce dodává k Vacuum potu jeden bavlněný filtr. Ten by měl vydržet zhruba 100 káv (možná i více). Bavlněné filtry lze pochopitelně dokoupit, ale je zde i možnost koupit si adaptér na papírové filt

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.