Grešík Japonský zelený čaj Matcha 40 g
Nejprodávanější Čaje
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Tento unikátní čaj má dlouhou historii počínající v Číně a od 12. století i v Japonsku, kde se stal součástí japonského čajového obřadu. Vyrábí se výlučně z nejkřehčích čajových lístků nasbíraných brzy zjara na zastíňovaných čajových plantážích.
Exkluzivní zelený práškový čaj Matcha. Vynikající surovina pro přípravu koktejlů, zmrzlin, omáček a jiných delikates. Čaj je vhodný pro experimentování.
Na rozdíl od běžných listů zeleného čaje, které se po vyluhování vyhazují, listy matchy se našlehají s vodou a konzumují se. Pitím čaje matcha dochází ke konzumaci antioxidantů ze zeleného čaje, vitamínů, minerálů a vlákniny ve vyšší koncentraci. Matcha také obsahuje velké množství L-theaninů – jedinečných přírodních aminokyselin, které se vyskytují téměř výlučně v zeleném čaji – a také teofylinu, který má podobné účinky jako kofein. Má se za to, že tyto látky společně pomáhají udržovat vyšší duševní jasnost a energii.
Jelikož matcha je čistý, přírodní, jemně mletý prášek, jeho použití jako ingredience je téměř neomezené. Mezi oblíbené použití patří zmrzlina ze zeleného čaje, gelato, ovocné nápoje, latté a čokolády.
Příprava zeleného čaje Matcha:
2 lžičky čaje se v misce zalijí horkou (cca 80 cl) vodou a našlehají bambusovou metličkou. Dle chuti lze doplnit i mlékem, či připravit ledový čaj přelitím přes kostky ledu.
Návod na přípravu tradičního zeleného čaje Matcha:
- 2 g Matcha
- 2 dl horké vody
- cukr nebo med na případné oslazení
Práškový čaj zpěníme metličkou v cca 0,75 dcl vody a poté doředíme na 2 dl. Při oslazení nápoj lépe pění.
Balení:
40 g v plechu
Náš tip:
Pro tradiční přípravu čaje Matcha doporučujeme zakoupit také:
- Lžičku na Matchu "Chashaku"
- Misku na Matchu
- Metličku na Matchu