Gourmet Serie - středně hrubé struhadlo, černá rukojeť/soft-touch
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Struhadlo na tenké proužky Microplane Gourmet je ideální pro strouhání mrkve, zelí, tvrdých sýrů nebo čokolády. Struhadlo je vybaveno obousměrným ostřím z chirurgické nerezové oceli, která je ošetřena patentovanou technologií fotoleptání pro extrémní dlouhotrvající ostrost.
Rozměry struhadla: 31 x 7,5 x 3 cm
Pro maximální ochranu při strouhání doporučujeme zakoupit si k tomuto struhadlu také Microplane bezpečnostní rukavici na strouhání nebo Microplane Gourmet chránič prstů.
Výhody a nevýhody- obousměrné ostří z chirurgické nerezové oceli, ošetřené fotoleptáním pro extrémní a dlouhotrvající ostrost
- potraviny netrhá, ale opravdu strouhá, čímž podtrhuje jejich chuť a aroma
- speciální půlkulatý tvar znamená větší pracovní plochu
- ergonomicky tvarované pro snadné používání
- pogumované zakončení pro bezpečnost a stabilitu
- ochranný kryt pro bezpečné uložení
- vhodné k zavěšení
- lze mýt v myčce
- pořizovací cena se může zdát vyšší, vyváží ji ale kvalita použitých materiálů a zpracování
Líbí se vám produkty Microplane? Prohlédněte si naši nabídku.
Nejostřejší struhadla na světěSpolečnost Microplane jednoduše využila svých zkušeností s výrobou špičkových řezných nástrojů, pro něž používala techniku chemického fotoleptání, umožňující vytvořit dokonalé ostří. Ve srovnání s běžnými lisovanými struhadly jsou daleko ostřejší a díky tomu snadno nastrouhají tvrdé i měkké potraviny bez potrhání či rozdrolení.
Nejde však pouze o technologie. Microplane sbírá i světové ceny v oblasti užitého designu. V čele stojí čtyřboké struhadlo. Sortiment výrobků Microplane brzy oživují svěží barvy a nové produkty. Mistrovství v ostrosti vyhrávají třeba mlýnek na sýry, tenderizér na maso, struhadlo na plátkování nebo přípravu nudliček julienne. Bez velké námahy bude brzy jedna jako druhá.
Proč právě Microplane?- skutečně nejostřejší struhadla na světě
- dlouhá životnost
- originální vynález
- dokonalá symbióza funkčnosti, kvality a designu
- snadná práce s tvrdými i měkkými potravinami
Tradice americké firmy Microplane se datuje od konce šedesátých let dvacátého století. Splečnost se původně zaměřovala na výrobu nástrojů k opracování dřeva a přechod do kanadských kuchyní byl vlastně dílem náhody. Psal se rok 1994. Staré struhadlo jedné kanadské hospodyně dosloužilo uprostřed přípravy pomerančového dortu, a tak sáhla po truhlářské rašpli z manželovy dílny. A jaký div – pomerančová kůra se v mžiku proměnila v jemné proužky, lehké jako sněhové vločky. A tak byly položeny základy budoucího úspěchu struhadel Microplane. Na trh byla uvedena zcela nová řada kuchyňských struhadel určených pro domácí i profesionální použití.
Úspěh na sebe nenechal dlouho čekat – za pět let psal o rostoucí oblibě struhadel mezi předními šéfkuchaři jeden z nejpr