Country life Jáhly 500 g
Country life Jáhly 500 g

TOP 5
Country life Jáhly 500 g

od 27 Kč
Proso spolu s pšenicí patří mezi nejstarší kulturní plodiny Evropy. Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků. Tuků obsahují více než ostatní obiloviny (s výjimkou ovsa). Velký podíl z nich tvoří nenasycené mastné kyseliny. Jáhly jsou bohaté na hořčík, železo a kyselinu křemičitou. Z vitaminů jsou nejvíce zastoupeny vitamíny B1, B2 a PP. Působí příznivě na plíce a…
Grizly.cz
Za dopravu 69 Kč Skladem
27 Kč
Za dopravu 69 Kč Skladem
27 Kč Do obchodu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Country life Jáhly 500 g
Výrobce: Country Life
Minimální cena: 27 Kč
Maximální cena: 41 Kč
Ušetříte až: 14 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Popis produktu

Proso spolu s pšenicí patří mezi nejstarší kulturní plodiny Evropy. Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků. Tuků obsahují více než ostatní obiloviny (s výjimkou ovsa). Velký podíl z nich tvoří nenasycené mastné kyseliny. Jáhly jsou bohaté na hořčík, železo a kyselinu křemičitou. Z vitaminů jsou nejvíce zastoupeny vitamíny B1, B2 a PP. Působí příznivě na plíce a zuby, podporují růst vlasů, zamezují jejich vypadávání a lámání nehtů. Zpevňují kosti. Obsahem vápníku a hořčíku působí příznivě na srdce.Uvařené se podávají jako příloha k zeleninovým, houbovým i masovým pokrmům, jako samostatné jídlo s různými omáčkami, sýrem či jenom tak ochucené mákem, sezamem, jogurtem, ovocem a ořechy. Vhodné jsou také jako zavářka do polévek nebo k přípravě knedlíků. Také se používají do pomazánek, kaší a placek, salátů či při výrobě domácích dezertů. Příprava: Před samotnou úpravou jáhel je nejdůležitější jejich dokonalé umytí. Čerstvě vyloupaní jáhly - opakovaně je propláchněte vlažnou vodou a lehce promněte. Pokud jáhly jsou již déle skladovány je potřeba je 2-3x spařit. Tím se odstraní jejich hořká chuť. Po spaření je nakonec propláchněte studenou vodou a nechejte okapat. Vaření: Jáhly se připravují v různém poměru jáhly x voda či rostlinné mléko viz níže…Jáhly jako příloha - jáhly se vaří v 1,5 násobku tekutiny (mléko,voda). Doba varu je 15 minut a poté se nechají „dojít v hrnci. Jáhly jako kaše tady se jáhly připravují v 2-3 násobku tekutiny ( mléko, voda) dle konzistence připravované kaše. Jáhly jako krém - tady se jáhly připravují v 5-ti násobku tekutiny ( mléko, voda) dle konzistence připravovaného krému. Vlastnosti vysoké množství minerálních látek (draslík, hořčík, fosfor, křemík, zinek, měď a železo) obsahují vitamíny B1 a B2 obsahují vlákninu bezlepková potravina  Příprava: Jáhly před přípravou několikrát spaříme vroucí vodou, abychom se zbavili jejich nahořklé chuti. Vaříme je podobně jako rýži v poměru 1:2 (jeden hrnek jáhel na dva hrnky vody) asi 15min v osolené vodě s kapkou oleje. Přidáváme je především do zeleninových, moučných, luštěninových, masových a rybích pokrmů. Výborně chutnají v polévkách, palačinkách nebo karbanátcích.  Složení: jáhly Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1 511 kJ/361 kcal; tuky: 4,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,72 g; sacharidy: 73,1 g; cukry: 0 g; vláknina: 3,5 g; bílkoviny: 11,02 g; sůl: 0 g Alergeny: Může obsahovat stopy lepku. Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. Doporučují se lidem s onemocněním žaludku a slinivky. V kuchyni mají velmi široké využití. Pokud hledáte do kuchyně surovinu, jež má široké využití, je výživná, velmi chutná, pro alergiky přirozeně bezlepková, pak jsou jáhly právě pro vás.

Jáhly jsou bezlepková potravinářská surovina, která je vyráběna loupáním prosa. Vznikají

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.