České ghíčko Ghítela® mandle a káva 230 g
České ghíčko Ghítela® mandle a káva 230 g

TOP 23
České ghíčko Ghítela® mandle a káva 230 g

od 209 Kč
Složení: mandle 68%, med, ghí-máselný tuk 15%, kávová zrna, vanilka Přepuštěné máslo (někdy nesprávně přečištěné máslo) je bezvodý tuk získaný z másla. Jedná se o tradiční úpravu másla, kterou používala i česká autorka kuchařek M. D. Rettigová. Známou formou přepuštěného másla je tradiční jihoasijská forma ghí, vyráběna z buvolího či kravského mléka. Výroba a použití: Připravuje se pomalým přepouštěním (rozehříváním v nádobě ve vroucí vodní…
Grizly.cz
Za dopravu 69 Kč Skladem
209 Kč Do eshopu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: České ghíčko Ghítela® mandle a káva 230 g
Minimální cena: 209 Kč
Maximální cena: 209 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Popis produktu

Složení: mandle 68%, med, ghí-máselný tuk 15%, kávová zrna, vanilka Přepuštěné máslo (někdy nesprávně přečištěné máslo) je bezvodý tuk získaný z másla. Jedná se o tradiční úpravu másla, kterou používala i česká autorka kuchařek M. D. Rettigová. Známou formou přepuštěného másla je tradiční jihoasijská forma ghí, vyráběna z buvolího či kravského mléka. Výroba a použití: Připravuje se pomalým přepouštěním (rozehříváním v nádobě ve vroucí vodní lázni) másla, kdy se z něj odstraňuje voda a ostatní příměsi, až zbyde čirý tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování (200–250 °C) než původní máslo (150–180 °C). Používá se na smažení nebo pečení, kde je kromě nižšího rizika přepalování výhodou i jeho slabě nasládlá, jemně oříšková chuť a vůně. Trvanlivost správně připraveného produktu uchovávaného v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě je v řádu měsíců.   Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše praktické babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho. Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet… Během posledních 20 let přišly na scénu margaríny a máslo bylo z lednic vyhnáno. Civilizačních chorob však neubylo, tak se pomalu vracíme k tomu, co před lety fungovalo. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdraví prospěšný tuk.

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.