BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca BIO, 500 ml
BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca BIO, 500 ml

TOP 16
BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca BIO, 500 ml

od 279 Kč
Olej odrůdy Hojiblanca - prvotřídní olej s nízkou kyselostí BIO extra panenský olivový olej pochází z oliv odrůdy Hojiblanca v Andalusii, která má perfektní klimatické podmínky pro pěstování těch nejlepších olivovníků. Z těch se za studena extrahuje olivový olej. Výsledkem této odrůdy a poctivých postupů výroby je olej s velmi svěžím, ovocným aromatem zelených oliv. BIO olivový olej Hojiblanca získal hned několik mezinárodních ocenění jako olej…
BrainMarket.cz
Za dopravu 80 Kč Skladem
279 Kč Do eshopu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca BIO, 500 ml
Minimální cena: 279 Kč
Maximální cena: 349 Kč
Ušetříte až: 70 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Popis produktu

Olej odrůdy Hojiblanca - prvotřídní olej s nízkou kyselostí BIO extra panenský olivový olej pochází z oliv odrůdy Hojiblanca v Andalusii, která má perfektní klimatické podmínky pro pěstování těch nejlepších olivovníků. Z těch se za studena extrahuje olivový olej. Výsledkem této odrůdy a poctivých postupů výroby je olej s velmi svěžím, ovocným aromatem zelených oliv. BIO olivový olej Hojiblanca získal hned několik mezinárodních ocenění jako olej prvotřídní kvality. Jeho vysoká kvalita je certifikována značkou původu Estepa, která má nejnáročnější požadavky na kvalitu olivových olejů, které jsou na trhu k dostání. Vysoký kvalita je dána, mimo jiné, také velmi nízkou aciditou, neboli kyselostí, která je u tohoto oleje do 0,3%. Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů. Základní surovina těstovin, risotta nebo pest. Vhodný pro přípravu jak studených, tak teplých pokrmů. Vhodný k restování. Vynikající do dresingů a marinád. Chuť a vůně oleje Hojiblanca Olej Hojiblanca má velmi svěží vůni, plnou ovocných tónů zelených oliv a olivových listů. Chuť je vyvážená, lehce kořeněná a s jemnou hořkostí. Olej je ideální k přípravě zeleniny a grilovaných ryb. Lipidy a jejich dopad na kardiovaskulární systém Co způsobuje aterosklerózu a potíže srdečně-cévního systému? Jsou to lipidy, které se usazují na stěnách cév a mechanicky brání průtoku krve. Navíc narušují cévní stěnu a způsobují její kornatění. Vyváženost mezi příjmem nasycených a nenasycených mastných kyselin spolu s polyfenoly chrání cévy a nezpůsobuje oxidaci cholesterolu v krvi. Řecký paradox - Polyfenoly pro zdravé srdce Řecký paradox souvisí do velké míry s olivovým olejem. Spočívá v tom, že i přes vysoký příjem nasycených tuků ve stravě řeckých obyvatel, včetně velkého množství olivového oleje, mají řekové nízkou míru srdečních onemocnění a některých dalších chronických potíží. Jde o ideální poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin, který jejich strava obsahuje. Tím, že se prakticky v každém jejich jídle objevuje kvalitní olivový olej s vysokým množstvím polyfenolů, jsou ušetření nepříjemných onemocnění srdečně-cévního systému. Certifikace integrované produkce Olej má i certifikaci integrované produkce, což znamená, že pěstování v olivovém háji probíhá s respektem a ohledem na životní prostředí. Jednoduše to znamená, že při pěstování olivovníkových plodin je brán zřetel na to, aby nedocházelo k znehodnocení půdy a aby bylo zaručeno udržitelné zemědělství v dlouhodobém horizontu. Olej Hojiblanca se pyšní certifikací Estepa! Certifikace Estepa stanovuje nejpřísnější požadavky co se týče kvality extra panenského olivového oleje na světě. Zahrnuje oleje vyrobené ve 13 městech Estepa (Sevilla) a Cordóba. Jde o území se starodávnou tradicí pěstování olivovníků, na půdě s ideálními klimatickými podmínkami, díky kterým mají olivové oleje z této oblasti svou autentickou chuť a jsou ceněny po celém světě. Extrakce za studena pro zachování chuti i kvality Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, konkrétně mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označované jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací s použitím kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 27ºC, což umožňuje zachování jeho chuti, aroma i nutričních vlastností. Pro zachování všech vlastností by měl být olivový olej skladován na tmavém a chladném místě, ideálně

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.