Salvia Paradise s.r.o. Salvia Paradise Kozlík lékařský kořen mletý 100g

od 165,30 Kč
Kozlík lékařsk neboli baldrián (kočičí kořen, valeriána, Valeriana officinalis) , léčivá, vytrvalá, aromatická bylina známá již ve starověku. Pro léčebné účely se užívá odenek s kořeny, který obsahuje alkaloidy, silice, třísloviny a další. Obsahuje kyseliny valerovou a izovalerovou, které přitahují kočky. Kozlík lékařský a jeho účinky: zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li) vhodný při…

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Salvia Paradise s.r.o. Salvia Paradise Kozlík lékařský kořen mletý 100g
Výrobce: Salvia Paradise s.r.o.
Minimální cena: 165,30 Kč
Maximální cena: 169 Kč
Ušetříte až: 3,70 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Popis produktu

Kozlík lékařsk neboli baldrián (kočičí kořen, valeriána, Valeriana officinalis) , léčivá, vytrvalá, aromatická bylina známá již ve starověku. Pro léčebné účely se užívá odenek s kořeny, který obsahuje alkaloidy, silice, třísloviny a další. Obsahuje kyseliny valerovou a izovalerovou, které přitahují kočky. Kozlík lékařský a jeho účinky: zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li) vhodný při nespavosti, při poruchách spánku či špatném usínání a nervovém rozrušení přírodní sedativum - při nervozitě, stresu i depresích pomáhá zklidnit nervový systém a podporuje spánek prospívá při menstruaci (tiší bolesti a tlumí křeče) u koček vyvolává libý vjem podobně jako šanta kočičí (kyselina valerová a izovalerová) více Kozlík lékařský, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU: Duševní zdraví - relaxace - stres Normální činnost kardiovaskulárního systému - krevní tlak Normální trávení Kognitivní funkce Použití: na přípravu čaje, tinktury, do snídaňových směsí, rozmíchat ve vodě Kontraindikace: nevhodné pro kojící a těhotné ženy, použití konzultujte s lékařem Skladování: suché temné místo, do teploty 25°C, silně aromatická bylina Hmotnost: 100 g Jak připravit čaj z kozlíku lékařského? 1 lžíci kozlíku zalijeme 250ml vroucí vody, louhujeme 10-15 a přecedíme, užíváme jeden hrníček po jídle ráno a večer hodinu před spaním Zakupte produkt Salvia Paradise Kozlík lékařský mletý kořen 100 g z kategorie Úvod | Bylinky od výrobce Salvia Paradise za cenu 139 Kč.

Kozlík lékařský - Valeriana officinalis – jemně namletý na prášek. Výhodou prášku je velice snadná příprava.

Kozlík lékařský je trvalka vysoká až 1,5 m vyskytující se v příkopech, křovinách a vlhkých půdách. Mezi známé lidové názvy patří kočičí kořen či baldrián. Známé jsou baldriánské kapky, jež jsou vyrobené právě z kořene kozlíku lékařského.

Podává se přednostně při stavech nervozity, úzkosti či vzrušení. Přispívá ke schopnosti relaxovat a udržovat duševní zdraví. Blahodárně působí na kardiovaskulární systém, udržuje normální hladinu krevního tlaku u lidí se sklony k  tlaku zvýšenému. Kozlík lékařský přispívá k udržení přirozeného zdraví trávicího traktu. Při malých dávkách podporuje kognitivní funkce.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Doporučené dávkování a způsob přípravy: Půl čajové lžičky jemně namletého kořene kozlíku lékařského rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 2× denně.

TIP na přípravu: Požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2× více vody, nežli je obsah prášku, a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně rozředíme tekutinou. Tímto způsobem nevznikají hrudky.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.