Srovnání cen » Obchody » Alza.cz - recenze

Hodnocení uživatelů:
  • 4.27273
(308x)

Alza.cz

Alza.cz a.s.        Certifikovaný e-shop



Jednička na trhu. Nejrychlejší doručení. Nejpohodlnější reklamace. Nejspolehlivější e-shop. To je jen několik titulů, kterými bývá Alza.cz charakterizována. Důvodů, proč tu nakoupit, je ale nepočítaně. Alza je obchodem, který bez přehánění udává trendy a před konkurencí je vždy o krok napřed. Zákazníkům tak nabízí nejlepší ceny, prvotřídní servis a především nevyčerpatelnou zásobu lákavých bonusů.


Nejširší sortiment

Na Alza.cz už dávno nepořídíte jen elektroniku a výpočetní techniku, v nabídce najdete téměř vše, co vás napadne, počínaje kosmetikou a drogérií, přes sportovní vybavení, až po bazény nebo sortiment auto-moto. Nakoupíte tu vybavení dětského pokojíčku, praktické denní potřeby pro domácnost i designové hračky ze světa nových technologií. A nabídka se stále rozrůstá.

Doručení? Ještě dnes!

Pokud zboží objednáte před 11:00 dopoledne, kurýr u Vás zazvoní dokonce ještě téhož dne. Propracovaný expediční systém Alzy totiž zajišťuje, že k vám objednávka vyrazí prakticky ihned. A to není všechno - Alza.cz doručuje zásilky i během sobot a nedělí!

A kdo by snad nedůvěřoval kurýrní službě a chtěl si vytoužené produkty z obchodu odvézt sám, v Alze nemusí ani vystupovat z auta. Eshop se totiž inspiroval fastfoodovými řetězci, a pro rychlé nákupy s pomocí chytrého telefonu připravil unikátní službu AlzaDrive.

Alza - obchod pro 21. století

Patříte mezi zákazníky, kteří k nákupům na internetu přistupují s obezřetností? I vy budete v Alze spokojení. Česká jednička nabízí hned několik možností, jak si zboží osahat, prohlédnout či vyzvednout osobně. A protože i mezi kamennými obchody chce Alza určovat trendy, její prodejny rozhodně nejsou obyčejné. Poslední novinkou je samoobslužná prodejna budoucnosti s nonstop provozem, umístěná v pražských Vinohradech, dobře známé jsou ale i unikátní Alzaboxy, rozmístěné dnes již po celé republice.

Nejznámější firemní maskot - Alzák

Pamatujete si ještě, kdy na Vás protivný zelený mužík vyskočil z obrazovky poprvé? Mimozemšťan Alzák byl tehdy opravdu škodolibý. Kladivem Vám rozbil obrazovku, a pak se Vám ještě vysmál: “Máš to rozbitý, hehehehe!” Ano, je to více než 10 let, kdy nám maskot největšího českého eshopu začal svým pronikavým hláskem drásat nervy.

Tak jako jej ale jedni nenávidí, jiní nedají na Alzáka dopustit, a jeho plyšová miniatura dnes zdobí nejeden dětský pokojíček. Jedno mu totiž rozhodně upřít nelze - i díky zelenému mimozemšťánkovi zná Alzu v České Republice snad úplně každý.

Splněný sen Aleše Zavorala

Příběh značky Alza.cz, nejoblíbenějšího českého internetového obchodu současnosti, se ale píše ještě mnohem déle. Samotný název Alza vznikl zkrácením jména Aleš Zavoral, tedy zakladatele a duchovního otce celého projektu. Aleš Zavoral se pod značkou Alzasoft věnoval prodeji elektroniky už od roku 1994 a dodnes ve společnosti působí jako její generální ředitel. Vizionář a bez nadsázky geniální obchodník naučil Čechy nakupovat elektroniku výhodně a pohodlně na internetu, a inovace přináší s Alzou na český trh pravidelně i dnes. Díky neustálé snaze držet krok s dobou tak mohou zákazníci na Alza.cz třeba platit virtuálními měnami, Bitcoinem a Litecoinem.

Příběh úspěchu

V roce 2016 překročily tržby společnosti miliardu korun za jediný týden, v roce 2017 firma zvýšila obrat o více než 20% a obchodní aktivity v současnosti rozvíjí v celkem 26 zemích. I tato čísla vypovídají, jak velký má Alza u svých zákazníků úspěch, a firma svoji pozici absolutního lídra trhu každý rok potvrzuje. Obdržela také celou řadu ocenění - namátkově Křišťálovou lupu nebo titul MasterCard Obchodník roku.

Společenská odpovědnost

Pozici jedničky mezi českými e-shopy ale Alza nevyužívá jen k dalšímu obchodnímu rozvoji. Společnost financuje celou řadu dobročinných projektů. Mimo jiné dlouhodobě podporuje občanské sdružení Život dětem nebo Nadační fond proti korupci, jen loni se ale zapojila do téměř 40 dalších charitativních aktivit. Alza je také oblíbeným zaměstnavatelem, zaměstnanci si užívají moderních kanceláří s živými stromy a nejnovějšími technickými vymoženostmi nebo třeba soukromou saunu a solnou jeskyni. Není tak divu, že se Alza.cz umístila jako jediný e-shop v kategorii “Obchod” i mezi TOP 5 zaměstnavateli 2017.

5 zajímavostí o Alze, které jste nevěděli:

  • Alzákovi propůjčuje hlas jeden z nejznámějších českých dabérů, herec Bohdan Tůma. Znát ho můžete třeba jako šerifa Wigguma z populárního seriálu Simpsonovi.
  • Zaměstnanci ve společnosti Alza tzv. “rotují” a nějakou dobu si zkouší práci na různých pozicích. I vrcholový management si tak vyzkouší např. práci skladníka nebo prodavače.
  • Poté, co se stala Heureka součástí investiční skupiny Rockaway, opustila v roce 2016 Alza největší český vyhledávač s odůvodněním, že již není nezávislý a nezaujatý. Pod skupinu Rockaway totiž (přímo i nepřímo) spadají některé velké e-shopy jako Mall.cz, CZC.cz nebo parfémy.cz
  • V únoru 2018 zahájila Alza prodej legendární motorky Čezeta, její elektrickou verzi nabízí jako jediný e-shop v České republice a na Slovensku.
  • Sortiment elekromobilů je ale mnohem širší, přes Alzu můžete zakoupit vozy Tesla i BMW, elektromotorky, elektrokola nebo auta pro teenagery, která je možné řídit už od 15 let.


Začít nakupovat v Alza.cz

Filtrovat:

Uživatelské recenze Alza.cz

Celkové hodnocení
  • 4.33
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 5

m , 7.7.2013


PRO:
  • slušné ceny
  • přehledné
  • možnost nechat zaslat na prodejnu
PROTI:
  • nic

doporučuji ,obchod bez problémů, předání také

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 50% zákazníků z 4.

Celkové hodnocení
  • 2.33
Komfort nakupování
  • 2
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 4

bob , 27.6.2013


PRO:
  • Rychlost dodani
PROTI:
  • Premrstene ceny, klamave ceny, otresne vyrizeni reklamace, stupidni poplatky

Spatna zkusenost

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 82% zákazníků z 11.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Lukáš , 24.6.2013


PRO:
  • rychlost dodání
  • rozumné ceny
  • perfektní popisy na webu
PROTI:
  • poplatek za osobní odběr

V sobotu v 10 večer jsem si objednal televizi a v neděli v 10:30 jsem ji měl připravenou k vyzvednutí v Horních Počernicích, kde jinde můžete o víkendu takhle rychle koupit televizi? :)
Zarazil mě akorát poplatek za osobní odběr 25 Kč, když doprava PPL by byla zdarma! (nemohl jsem si ji nechat poslat PPL protože nevím kdy přijede a nemůžu doma celý den čekat až přijedou a do práce si nenechám posílat televizi). V případě že je doprava zdarma by mohli odpustit poplatek za osobní odběr. Někteří píší, že mají problém s reklamacemi - díky bohu nemám žádnou zkušenost a doufám dlouho mít nebudu. Tak nemohu soudit. Mám pouze zkušenost s vrácením zboží ve 14denní lhůtě a to proběhlo naprosto v pořádku - přinesl jsem zboží a hned jsem dostal na ruku hotové peníze. Za mě tedy mohu alza.cz na 100% všem doporučit. Dle mého názoru jeden z nejlepších e-shopů nejen v ČR.

Zobrazit celou recenzi
Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 67% zákazníků z 9.

Celkové hodnocení
  • 2.33
Komfort nakupování
  • 3
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 3

Jakub , 4.6.2013


PRO:
  • Včasné dodání, průměrná cena, dostupnost.
PROTI:
  • Reklamaci na Alza.cz nevyřídíte.

Nákup laciných spotřebních věcí doporučuji. Víc než tisíc korun bych tam už nikdy neutratil. Pokud budete řešit reklamace s Alzou, přeji pevné nervy.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 88% zákazníků z 8.

Celkové hodnocení
  • 1
Komfort nakupování
  • 1
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 1

Kamila , 7.5.2013


PRO:
  • rychlost,platba bez problémů,kdo umí číst,vidí kde je cena s DPH

spokojená,o půl jedenácté objednám,v pět v Brně na skladě

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 50% zákazníků z 6.

Celkové hodnocení
  • 1.33
Komfort nakupování
  • 1
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 2

SPAM od Alza.cz , 4.5.2013


PRO:
  • Rychlost (občas)
PROTI:
  • 1. Klamavý web – ceny bez DPH
  • 2. Vysoké ceny. Za uvedené ne jejich stránkách ceny bez DPH se da v Alfa.cz koupit s DPH
  • 3. Největší SPAMeři absolutně ze všech, co znám. Posílají svoje reklamní šráčky občas i několikrát denně.

Občas nedokážu pochopit jak jejich manažeři a marketologove nechápou, že posíláním SPAMu vyvolavaji u klijentů jen odpor… FUJ!!!

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 83% zákazníků z 18.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Vladimír , 30.4.2013


PRO:
  • velký výběr, rychlé dodání, přijatelné ceny, které by však u některých položek mohly být nižší
PROTI:
  • poplatky za dopravu

slušné

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 40% zákazníků z 5.

Celkové hodnocení
  • 4.67
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 5

Verča , 4.3.2013


PRO:
  • velký výběr
  • možnost prohlédnutí zboží v showroomu
  • osobní odběr
  • rychlé dodání
PROTI:
  • není nejlevnější

Ráda zde nakupuji, zatím jsem neřešila žádnou reklamaci.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 50% zákazníků z 6.

Celkové hodnocení
  • 4.67
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Pavel , 1.3.2013


PRO:
  • čas dodání
  • pobočky
  • slevové akce
  • newslettery, na které se dá dívat
PROTI:
  • rozhodně ten jejich skřet!

není třeba doporučovat, nejznámější obchod na internetu v ČR

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 67% zákazníků z 3.

Celkové hodnocení
  • 4
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 3
Včasné doručení
  • 5

Neznámý , 27.2.2013


dost dobrý avšak stále je co zlepšovat

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 0% zákazníků z 2.

Celkové hodnocení
  • 4.33
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 5

Honza1987 , 27.2.2013


PRO:
  • výběr,servis,ochota, dostupnost
PROTI:
  • -

cokoliv jsem ohledně elektroniky potřeboval to jsem tam našel a vyšli mi vstříc, takže velká spokojenost.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 50% zákazníků z 2.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Lukas , 25.2.2013


PRO:
  • široký sortiment
  • velký výběr poboček
  • rychlost vyřízení objednávek
PROTI:
  • nic

Dle mého názoru nejlepší e-shop s elektronikou v české republice. Rychlost vyřízení objednávky je neuvěřitelná. Showroom v Holešovicích taky nemá chybu. Občas čtu negativní recenzi na reklamace, ale já jsem žádný problém neměl. Vše při reklamaci proběhlo tak jak mělo. Všem 100% doporučuji!

Zobrazit celou recenzi
Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 0% zákazníků z 1.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Petra , 7.2.2013


PRO:
  • Pohodlný nákup přes internet, rychlé dodání i vydání,bez front(v ÚL).
PROTI:
  • poplatek za osobní odběr
  • nejsou rozhoně nejlepvnější na trhu(používejte heureku)

Domácí kino zatím slouží, doufám,že nebudeme muset reklamovat, čtu že přistupují k reklamaci neochotně,ale v kterém obchodě ne,že?

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 50% zákazníků z 2.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Vladimír Janík , 7.2.2013


PRO:
  • No já teda mám zkušenosti naprosto perfektní, okamžité dodání zboží, osobní vyzvednutí rychlé, v Brně se dá platit i kartou.
PROTI:
  • Interiér poboček, ale to je určitě úmyslné že vypadají "levně".

Ceny i služby jsou výborné, zatím jsem reklamaci neřešil, doporučuji všem kvůli rychlosti a jednoduchosti objednání.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 0% zákazníků z 1.

Celkové hodnocení
  • 2.33
Komfort nakupování
  • 2
Zákaznický servis
  • 2
Včasné doručení
  • 3

Jan SLEZÁK , 31.1.2013


po přečtení problémů, které jsou při uzavírání obchodů jsem se rozhodl zrušit moji objednávku 143616136 zastřihovač PHILIPS QC5120, I KDYŽ JSEM JIŽ ZBOŽÍ ZAPLATIL. Doufám, že peníze mi budou urychleně vráceny Kč 527.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 1.67
Komfort nakupování
  • 1
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 3

Hodač Zdeněk senior , 28.1.2013

PROTI:
  • Varuji před nákupem této meteostanice v e-schopu ALZA!!!

Pokud zakoupíte tuto meteostanici v e-schopu ALZA a budete chtít přikoupit druhé čidlo, prodejna toto nezajistí a odkáže vás na výrobce. Není to trochu směšné?? Z tohoto důvodu bych nákup v této prodejně nikomu nedoporučil! Natož známému!

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 75% zákazníků z 8.

Celkové hodnocení
  • 2
Komfort nakupování
  • 2
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 3

Jan Janíček , 13.1.2013


PRO:
  • Velký výběr zboží
PROTI:
  • Fyzické vyzvednutí zboží je horor,a nechtějte nic reklamovat

Při reklamaci z Vás prvně udělají debila který neumí číst,potom mlčí a nereagují.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 90% zákazníků z 10.

Celkové hodnocení
  • 3.67
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 2
Včasné doručení
  • 5

Marian , 2.1.2013

PROTI:
  • Zkostnatělost systému reklamací, informace ke zboží slabé

Zakoupena e-cigareta, od počátku nefunkční atomizér (na tento díl uváděná zár. doba 14 dnů). Domluvit se pouze na reklamaci dílu nelze, přitom nejde o složité zařízení. Tedy na můj malý dárek bude obdarovaný čekat min. 30 dnů. Hurá Vánoce, hurá Alza!

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 75% zákazníků z 8.

Celkové hodnocení
  • 2.33
Komfort nakupování
  • 3
Zákaznický servis
  • 3
Včasné doručení
  • 1

nespokojený zákazník , 2.1.2013

PROTI:
  • nesolidní jednání zboží objednáno, zaplaceno předem, přes 2 hodiny čekání při osobním vyzvednutí a nakonec veliké zklamání, protože objednané zboží fyzicky vůbec nemělic ani mít nebudou, prý chyba dodavatele, ale copak jim dodavatel zajišťuje internetové stránky s nabízenými produkty?!!!!!

zboží objednáno, zaplaceno předem, přes 2 hodiny čekání při osobním vyzvednutí a nakonec veliké zklamání, protože objednané zboží fyzicky vůbec neměli a ani mít nebudou, prý chyba dodavatele, ale copak jim dodavatel zajišťuje internetové stránky s nabízenými produkty?!!!!!

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 90% zákazníků z 10.

Celkové hodnocení
  • 1
Komfort nakupování
  • 1
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 1

Pavel , 22.12.2012


PRO:
  • Mohou být největší
PROTI:
  • - slibují a neplní
  • - nevyřizují reklamace
  • - lžou, např. že mají nejlepší ceny
  • - slibují a pak to neplnějí

Jsou to darebáci kteří klamou lidi

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 92% zákazníků z 25.

1 .. .. 51

Přidat recenzi pro Alza.cz

  • Napište v bodech výhody a přednosti tohoto obchodu.
  • Proč jste se rozhodli pro tento obchod (v bodech).
  • Každý bod napište na nový řádek.
 
  • Napište v bodech nevýhody a zápory tohoto obchodu.
  • Proč byste tento obchod nedoporučili (v bodech).
  • Každý bod napište na nový řádek.
 
  • Napište krátkou recenzi obchodu.
  • Popište vlastní zkušenosti se službami obchodu.
  • Doporučili byste tento obchod svým známým?
  • Proč byste jej doporučili / nedoporučili?
 
*Komfort nakupovaní        
*Zákaznický servis        
*Včasné doručení        

* Položky označené hvězdičkou jsou povinné!

Obsah stránek www.srovname.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření nebo další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho částí veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu autorů těchto stránek v rozporu s právním řádem České republiky.
Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.