Srovnání cen » Obchody » Alza.cz - recenze

Hodnocení uživatelů:
  • 2.95068
(74x)

Alza.cz

Alza.cz a.s.        Certifikovaný e-shop



Jednička na trhu. Nejrychlejší doručení. Nejpohodlnější reklamace. Nejspolehlivější e-shop. To je jen několik titulů, kterými bývá Alza.cz charakterizována. Důvodů, proč tu nakoupit, je ale nepočítaně. Alza je obchodem, který bez přehánění udává trendy a před konkurencí je vždy o krok napřed. Zákazníkům tak nabízí nejlepší ceny, prvotřídní servis a především nevyčerpatelnou zásobu lákavých bonusů.


Nejširší sortiment

Na Alza.cz už dávno nepořídíte jen elektroniku a výpočetní techniku, v nabídce najdete téměř vše, co vás napadne, počínaje kosmetikou a drogérií, přes sportovní vybavení, až po bazény nebo sortiment auto-moto. Nakoupíte tu vybavení dětského pokojíčku, praktické denní potřeby pro domácnost i designové hračky ze světa nových technologií. A nabídka se stále rozrůstá.

Doručení? Ještě dnes!

Pokud zboží objednáte před 11:00 dopoledne, kurýr u Vás zazvoní dokonce ještě téhož dne. Propracovaný expediční systém Alzy totiž zajišťuje, že k vám objednávka vyrazí prakticky ihned. A to není všechno - Alza.cz doručuje zásilky i během sobot a nedělí!

A kdo by snad nedůvěřoval kurýrní službě a chtěl si vytoužené produkty z obchodu odvézt sám, v Alze nemusí ani vystupovat z auta. Eshop se totiž inspiroval fastfoodovými řetězci, a pro rychlé nákupy s pomocí chytrého telefonu připravil unikátní službu AlzaDrive.

Alza - obchod pro 21. století

Patříte mezi zákazníky, kteří k nákupům na internetu přistupují s obezřetností? I vy budete v Alze spokojení. Česká jednička nabízí hned několik možností, jak si zboží osahat, prohlédnout či vyzvednout osobně. A protože i mezi kamennými obchody chce Alza určovat trendy, její prodejny rozhodně nejsou obyčejné. Poslední novinkou je samoobslužná prodejna budoucnosti s nonstop provozem, umístěná v pražských Vinohradech, dobře známé jsou ale i unikátní Alzaboxy, rozmístěné dnes již po celé republice.

Nejznámější firemní maskot - Alzák

Pamatujete si ještě, kdy na Vás protivný zelený mužík vyskočil z obrazovky poprvé? Mimozemšťan Alzák byl tehdy opravdu škodolibý. Kladivem Vám rozbil obrazovku, a pak se Vám ještě vysmál: “Máš to rozbitý, hehehehe!” Ano, je to více než 10 let, kdy nám maskot největšího českého eshopu začal svým pronikavým hláskem drásat nervy.

Tak jako jej ale jedni nenávidí, jiní nedají na Alzáka dopustit, a jeho plyšová miniatura dnes zdobí nejeden dětský pokojíček. Jedno mu totiž rozhodně upřít nelze - i díky zelenému mimozemšťánkovi zná Alzu v České Republice snad úplně každý.

Splněný sen Aleše Zavorala

Příběh značky Alza.cz, nejoblíbenějšího českého internetového obchodu současnosti, se ale píše ještě mnohem déle. Samotný název Alza vznikl zkrácením jména Aleš Zavoral, tedy zakladatele a duchovního otce celého projektu. Aleš Zavoral se pod značkou Alzasoft věnoval prodeji elektroniky už od roku 1994 a dodnes ve společnosti působí jako její generální ředitel. Vizionář a bez nadsázky geniální obchodník naučil Čechy nakupovat elektroniku výhodně a pohodlně na internetu, a inovace přináší s Alzou na český trh pravidelně i dnes. Díky neustálé snaze držet krok s dobou tak mohou zákazníci na Alza.cz třeba platit virtuálními měnami, Bitcoinem a Litecoinem.

Příběh úspěchu

V roce 2016 překročily tržby společnosti miliardu korun za jediný týden, v roce 2017 firma zvýšila obrat o více než 20% a obchodní aktivity v současnosti rozvíjí v celkem 26 zemích. I tato čísla vypovídají, jak velký má Alza u svých zákazníků úspěch, a firma svoji pozici absolutního lídra trhu každý rok potvrzuje. Obdržela také celou řadu ocenění - namátkově Křišťálovou lupu nebo titul MasterCard Obchodník roku.

Společenská odpovědnost

Pozici jedničky mezi českými e-shopy ale Alza nevyužívá jen k dalšímu obchodnímu rozvoji. Společnost financuje celou řadu dobročinných projektů. Mimo jiné dlouhodobě podporuje občanské sdružení Život dětem nebo Nadační fond proti korupci, jen loni se ale zapojila do téměř 40 dalších charitativních aktivit. Alza je také oblíbeným zaměstnavatelem, zaměstnanci si užívají moderních kanceláří s živými stromy a nejnovějšími technickými vymoženostmi nebo třeba soukromou saunu a solnou jeskyni. Není tak divu, že se Alza.cz umístila jako jediný e-shop v kategorii “Obchod” i mezi TOP 5 zaměstnavateli 2017.

5 zajímavostí o Alze, které jste nevěděli:

  • Alzákovi propůjčuje hlas jeden z nejznámějších českých dabérů, herec Bohdan Tůma. Znát ho můžete třeba jako šerifa Wigguma z populárního seriálu Simpsonovi.
  • Zaměstnanci ve společnosti Alza tzv. “rotují” a nějakou dobu si zkouší práci na různých pozicích. I vrcholový management si tak vyzkouší např. práci skladníka nebo prodavače.
  • Poté, co se stala Heureka součástí investiční skupiny Rockaway, opustila v roce 2016 Alza největší český vyhledávač s odůvodněním, že již není nezávislý a nezaujatý. Pod skupinu Rockaway totiž (přímo i nepřímo) spadají některé velké e-shopy jako Mall.cz, CZC.cz nebo parfémy.cz
  • V únoru 2018 zahájila Alza prodej legendární motorky Čezeta, její elektrickou verzi nabízí jako jediný e-shop v České republice a na Slovensku.
  • Sortiment elekromobilů je ale mnohem širší, přes Alzu můžete zakoupit vozy Tesla i BMW, elektromotorky, elektrokola nebo auta pro teenagery, která je možné řídit už od 15 let.


Začít nakupovat v Alza.cz

Filtrovat:

Uživatelské recenze Alza.cz

Celkové hodnocení
  • 1
Komfort nakupování
  • 1
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 1

Š. Dolezalova , 16.10.2018

PROTI:
  • Reklamace pracky,zdlouhave vyrizeni. Jiz 14 ddni cekam na vymenu.Po zavolani stale slibuji.Bylo to poprve a naposledy, co jsem neco objednala u Alzy.

Nedopor

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Nejprodávanější produkty eshopu Alza.cz

Celkové hodnocení
  • 4.33
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 5

Neznámý , 25.9.2018


Doporučuji

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 1
Komfort nakupování
  • 1
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 1

Radek Rakos , 20.9.2018

PROTI:
  • Špatná komunikace

Dne 28.8 jsme objednali na splátky mobilní telefon. Už první chyba je na stránkách cetelemu, kde podávají chybně info o dodání dokladu. Potom zdlouhavé posílání na jejich žádost běžnou poštou. Další potíže s českou poštou která není schopna doručit dopis do správné schránky. Přes neustále urgovani telefon je zaplacen ale kvůli neschopnosti alzy odešel bez smluv. Pokud bych se dnes telefonicky opět nezajímal nikdo vás nekontaktuje. Takže dnes tj. 20.9 skoro měsíc pořád telefon nemám! Na splátky jsem koupil kvůli ceně, ale příště si raději připlatím a rovnou si zboží odnesu!

Zobrazit celou recenzi
Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 1.67
Komfort nakupování
  • 2
Zákaznický servis
  • 2
Včasné doručení
  • 1

Luk , 16.9.2018

PROTI:
  • Nejsou schopni dodat zboží do 24 hodin!Kdybych si přečetl recenze dříve nic si neobjednám!Jste nesolidní a jde to zde i vidět!!

Nedoporučuji!!!

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 4.33
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 4

V.Pieter , 13.9.2018


dobré

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 1.33
Komfort nakupování
  • 2
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 1

Zdeněk , 12.9.2018

PROTI:
  • Objednal jsem zboží v pondělí odpoledne .Mělo dorazit do 24 hodin .Je středa a komunikuje se mnou jen automat ,takže nevím nic.Alzu bych nedoporučil...komunikace je fakt na......

Alzu bych doporučil pouze lidem ,kteří mají velkou trpělivost a kterým nevadí ,že se zboží dočkají někdy v budoucnu až se Alze bude chtít ho poslat.Takže shrnutí ...nechápu jak může být Alza jednička na trhu!!

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 100% zákazníků z 1.

Celkové hodnocení
  • 1
Komfort nakupování
  • 1
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 1

Roman.H. , 11.9.2018


PRO:
  • Na stránce skladem, ale realita jiná.
PROTI:
  • Zaplaceno dopředu. Objednané zboží do 24 hodin, čtvrtý den po objednávce a nic. Zaplacen poplatek 129 KČ za doručení do 24 hod.
  • ¨nikdo nekomunikuje, už volám čtvrté. Zase samé keci že to dorazí zítra.
  • Volám po páté, pán prověřuje a říká že zakázka je stornovaná.
  • Hrozné jak tohle může fugovat.
  • Klamavá reklama, podvodníci.
  • Nejhorší e-shop.
  • Nervy. Nic Nevyřešíte.

Katastrofa e-shop

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 1
Komfort nakupování
  • 1
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 1

jana , 7.9.2018

PROTI:
  • Píši opravdu zápornou recenzi během 14.dnů nám nebyla doručena sušička na prádlo která byla skladem každý den volání s jiným operátorem a nic sem se nedozvěděla nikdy hrůza už nikdy nenakupuji v tomto obchodě jsem velice zklamaná

Absolutní nespokojenost nedoporučuji

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 1
Komfort nakupování
  • 1
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 1

Dana , 4.9.2018

PROTI:
  • Nedoporučuji jsem velice zklamaná 26.8 jsme si objednali sušičku na prádlo 29.8 měla být na prodejně v ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH k odběru bohužel dodnes ji nemáme nikdo nás nekontaktuje nejspíš objednávku zrušíme když vidím tuto recenzi hrůza vůbec nedoporučuji

Nedoporučuji

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 4.33
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 5

Náhlovský , 3.9.2018


nakupování dobré,včasné doručení,doporučuji

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 0% zákazníků z 1.

Celkové hodnocení
  • 4.67
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 5

Honza , 30.8.2018


PRO:
  • Rychlé dodání zboží
PROTI:
  • Nic

Byl jsem spokojen a doporučuji všem.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

jan , 30.8.2018


PRO:
  • rychlost dodání
PROTI:
  • dlouhý výdej

ochotní a kvalifikovaní lidé

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 1.67
Komfort nakupování
  • 2
Zákaznický servis
  • 2
Včasné doručení
  • 1

B.J. , 28.8.2018

PROTI:
  • Objednala jsem si v pondělí zboží, které jsem nutně potřebovala na víkend. Měla jsem pocit, že 5 pracovních dnů bude na doručení zásilky stačit. To jsem se ale vážně spletla a zásilka mi nebyla doručena. Po týdnu mi jen začaly chodit omluvné SMS, že zásilka bude doručena následující den a takto se mi omlouvaly ještě dalších 5 dnů. Zboží jsem si proto musela zakoupit jinde a zásilku jsem odmítla. Jsou to již dva týdny a dodnes "tahám" z obchodu Alza zpět mé již zaplacené peníze. :-( Příště už si raději vyberu jiný obchod.

Nikdy více.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 100% zákazníků z 1.

Celkové hodnocení
  • 3
Komfort nakupování
  • 3
Zákaznický servis
  • 2
Včasné doručení
  • 4

Vlasta , 27.8.2018

PROTI:
  • Dobry den,ve čtvrtek jsem si zajela do LB pro samonafukovací matraci. v pátek jsem ji vytáhla a nechala nafouknout a kdyz jsem si na ni sedla praskla.Dnes jsem šla s ní do ALZA Liberce na reklamaci a hned byla zamítnutá hned napsali špatné zacházení. To by mě zajímalo jak tu matraci mám používat když si na ni nemůžu ani sednout a snad ani lehnout.K čemu tedy ta matrace je? Obsluha nic moc.

nespokojenost

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 100% zákazníků z 1.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Pavel Čirip , 23.8.2018


PRO:
  • rychlost

super obchod, nakupuji tu už 20 let

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 2.33
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 2
Včasné doručení
  • 1

vaclav , 23.8.2018

PROTI:
  • strasne 20.8 jsem si obednal a zaplatil lednicku s dodanim 22.8 poslali me meil ze mozna 24.8 melednici dodaji dost potravin jsem musel vyhodit alzu uz nigdy

nedoporuciji tento ochod

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Mirek , 20.8.2018


PRO:
  • Nemusím jezdit do vzdálených prodejen
PROTI:
  • nevýhody nevidím

doporučuji každému, kdo nemíní ztrácet čas a peníze za cesty za nákupy.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 4.33
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 4

Neznámý , 7.8.2018


dobré,rychlé,přehledné

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 1.67
Komfort nakupování
  • 3
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 1

Milagros , 3.8.2018

PROTI:
  • Neskutečné jednání,neustálé posouvání termínu dodání zboží,velmi špatná komunikace

Objednali jsme si nafukovací vířivku MARIMEX,termín dodání 1.8.,poté změna dodání na 2.8.,nyní termín posunutý na 7.8.,ovšem informaci jsem si musela vypátrat sama.Neodpovídají na emaily,nekomunikují,musela jsem volat na zákaznickou linku,kde vám automat stále dokola hlásí,že jste 14.volající v pořadí a přicházíte tak o kredit..Velké zklamání ,NEDOPORUČUJI :0((

Zobrazit celou recenzi
Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 1.67
Komfort nakupování
  • 2
Zákaznický servis
  • 2
Včasné doručení
  • 1

Ludmila , 15.7.2018


Dobrý den, objednala jsem si pračku. Už 10 dní má alza moje peníze, pračka leží ve skladu v Ruzyni a já 3 dny jen čekám, že třeba někdy vyperu.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

1 2 3 4 .. 23Další

Přidat recenzi pro Alza.cz

  • Napište v bodech výhody a přednosti tohoto obchodu.
  • Proč jste se rozhodli pro tento obchod (v bodech).
  • Každý bod napište na nový řádek.
 
  • Napište v bodech nevýhody a zápory tohoto obchodu.
  • Proč byste tento obchod nedoporučili (v bodech).
  • Každý bod napište na nový řádek.
 
  • Napište krátkou recenzi obchodu.
  • Popište vlastní zkušenosti se službami obchodu.
  • Doporučili byste tento obchod svým známým?
  • Proč byste jej doporučili / nedoporučili?
 
*Komfort nakupovaní        
*Zákaznický servis        
*Včasné doručení        

* Položky označené hvězdičkou jsou povinné!

Obsah stránek www.srovname.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření nebo další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho částí veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu autorů těchto stránek v rozporu s právním řádem České republiky.
Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.