Srovnání cen » Obchody » Alza.cz - recenze

Hodnocení uživatelů:
  • 3.09922
(64x)

Alza.cz

Alza.cz a.s.        Certifikovaný e-shop



Jednička na trhu. Nejrychlejší doručení. Nejpohodlnější reklamace. Nejspolehlivější e-shop. To je jen několik titulů, kterými bývá Alza.cz charakterizována. Důvodů, proč tu nakoupit, je ale nepočítaně. Alza je obchodem, který bez přehánění udává trendy a před konkurencí je vždy o krok napřed. Zákazníkům tak nabízí nejlepší ceny, prvotřídní servis a především nevyčerpatelnou zásobu lákavých bonusů.


Nejširší sortiment

Na Alza.cz už dávno nepořídíte jen elektroniku a výpočetní techniku, v nabídce najdete téměř vše, co vás napadne, počínaje kosmetikou a drogérií, přes sportovní vybavení, až po bazény nebo sortiment auto-moto. Nakoupíte tu vybavení dětského pokojíčku, praktické denní potřeby pro domácnost i designové hračky ze světa nových technologií. A nabídka se stále rozrůstá.

Doručení? Ještě dnes!

Pokud zboží objednáte před 11:00 dopoledne, kurýr u Vás zazvoní dokonce ještě téhož dne. Propracovaný expediční systém Alzy totiž zajišťuje, že k vám objednávka vyrazí prakticky ihned. A to není všechno - Alza.cz doručuje zásilky i během sobot a nedělí!

A kdo by snad nedůvěřoval kurýrní službě a chtěl si vytoužené produkty z obchodu odvézt sám, v Alze nemusí ani vystupovat z auta. Eshop se totiž inspiroval fastfoodovými řetězci, a pro rychlé nákupy s pomocí chytrého telefonu připravil unikátní službu AlzaDrive.

Alza - obchod pro 21. století

Patříte mezi zákazníky, kteří k nákupům na internetu přistupují s obezřetností? I vy budete v Alze spokojení. Česká jednička nabízí hned několik možností, jak si zboží osahat, prohlédnout či vyzvednout osobně. A protože i mezi kamennými obchody chce Alza určovat trendy, její prodejny rozhodně nejsou obyčejné. Poslední novinkou je samoobslužná prodejna budoucnosti s nonstop provozem, umístěná v pražských Vinohradech, dobře známé jsou ale i unikátní Alzaboxy, rozmístěné dnes již po celé republice.

Nejznámější firemní maskot - Alzák

Pamatujete si ještě, kdy na Vás protivný zelený mužík vyskočil z obrazovky poprvé? Mimozemšťan Alzák byl tehdy opravdu škodolibý. Kladivem Vám rozbil obrazovku, a pak se Vám ještě vysmál: “Máš to rozbitý, hehehehe!” Ano, je to více než 10 let, kdy nám maskot největšího českého eshopu začal svým pronikavým hláskem drásat nervy.

Tak jako jej ale jedni nenávidí, jiní nedají na Alzáka dopustit, a jeho plyšová miniatura dnes zdobí nejeden dětský pokojíček. Jedno mu totiž rozhodně upřít nelze - i díky zelenému mimozemšťánkovi zná Alzu v České Republice snad úplně každý.

Splněný sen Aleše Zavorala

Příběh značky Alza.cz, nejoblíbenějšího českého internetového obchodu současnosti, se ale píše ještě mnohem déle. Samotný název Alza vznikl zkrácením jména Aleš Zavoral, tedy zakladatele a duchovního otce celého projektu. Aleš Zavoral se pod značkou Alzasoft věnoval prodeji elektroniky už od roku 1994 a dodnes ve společnosti působí jako její generální ředitel. Vizionář a bez nadsázky geniální obchodník naučil Čechy nakupovat elektroniku výhodně a pohodlně na internetu, a inovace přináší s Alzou na český trh pravidelně i dnes. Díky neustálé snaze držet krok s dobou tak mohou zákazníci na Alza.cz třeba platit virtuálními měnami, Bitcoinem a Litecoinem.

Příběh úspěchu

V roce 2016 překročily tržby společnosti miliardu korun za jediný týden, v roce 2017 firma zvýšila obrat o více než 20% a obchodní aktivity v současnosti rozvíjí v celkem 26 zemích. I tato čísla vypovídají, jak velký má Alza u svých zákazníků úspěch, a firma svoji pozici absolutního lídra trhu každý rok potvrzuje. Obdržela také celou řadu ocenění - namátkově Křišťálovou lupu nebo titul MasterCard Obchodník roku.

Společenská odpovědnost

Pozici jedničky mezi českými e-shopy ale Alza nevyužívá jen k dalšímu obchodnímu rozvoji. Společnost financuje celou řadu dobročinných projektů. Mimo jiné dlouhodobě podporuje občanské sdružení Život dětem nebo Nadační fond proti korupci, jen loni se ale zapojila do téměř 40 dalších charitativních aktivit. Alza je také oblíbeným zaměstnavatelem, zaměstnanci si užívají moderních kanceláří s živými stromy a nejnovějšími technickými vymoženostmi nebo třeba soukromou saunu a solnou jeskyni. Není tak divu, že se Alza.cz umístila jako jediný e-shop v kategorii “Obchod” i mezi TOP 5 zaměstnavateli 2017.

5 zajímavostí o Alze, které jste nevěděli:

  • Alzákovi propůjčuje hlas jeden z nejznámějších českých dabérů, herec Bohdan Tůma. Znát ho můžete třeba jako šerifa Wigguma z populárního seriálu Simpsonovi.
  • Zaměstnanci ve společnosti Alza tzv. “rotují” a nějakou dobu si zkouší práci na různých pozicích. I vrcholový management si tak vyzkouší např. práci skladníka nebo prodavače.
  • Poté, co se stala Heureka součástí investiční skupiny Rockaway, opustila v roce 2016 Alza největší český vyhledávač s odůvodněním, že již není nezávislý a nezaujatý. Pod skupinu Rockaway totiž (přímo i nepřímo) spadají některé velké e-shopy jako Mall.cz, CZC.cz nebo parfémy.cz
  • V únoru 2018 zahájila Alza prodej legendární motorky Čezeta, její elektrickou verzi nabízí jako jediný e-shop v České republice a na Slovensku.
  • Sortiment elekromobilů je ale mnohem širší, přes Alzu můžete zakoupit vozy Tesla i BMW, elektromotorky, elektrokola nebo auta pro teenagery, která je možné řídit už od 15 let.


Začít nakupovat v Alza.cz

Filtrovat:

Uživatelské recenze Alza.cz

Celkové hodnocení
  • 4.33
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 4

Neznámý , 7.8.2018


dobré,rychlé,přehledné

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Nejprodávanější produkty eshopu Alza.cz

Celkové hodnocení
  • 1.67
Komfort nakupování
  • 3
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 1

Milagros , 3.8.2018

PROTI:
  • Neskutečné jednání,neustálé posouvání termínu dodání zboží,velmi špatná komunikace

Objednali jsme si nafukovací vířivku MARIMEX,termín dodání 1.8.,poté změna dodání na 2.8.,nyní termín posunutý na 7.8.,ovšem informaci jsem si musela vypátrat sama.Neodpovídají na emaily,nekomunikují,musela jsem volat na zákaznickou linku,kde vám automat stále dokola hlásí,že jste 14.volající v pořadí a přicházíte tak o kredit..Velké zklamání ,NEDOPORUČUJI :0((

Zobrazit celou recenzi
Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 1.67
Komfort nakupování
  • 2
Zákaznický servis
  • 2
Včasné doručení
  • 1

Ludmila , 15.7.2018


Dobrý den, objednala jsem si pračku. Už 10 dní má alza moje peníze, pračka leží ve skladu v Ruzyni a já 3 dny jen čekám, že třeba někdy vyperu.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 3.33
Komfort nakupování
  • 1
Zákaznický servis
  • 4
Včasné doručení
  • 5

M. Janečková , 14.7.2018


PRO:
  • velký výběr zboží
PROTI:
  • vyzvednutí zboží v prodejně (Zlín) - VELKÁ neochota prodavače !Byla jsem opravdu velmi zklamaná.

Zboží musím reklamovat, tudíž budu muset navštívit tento obchod :((

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 3
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 4

Sarka , 12.7.2018

PROTI:
  • Naprosto hrozny pristup k zakaznikovi

Objednala jsem si zbozi, ktere vcas dodali. Bohuzel po rozbaleni jsem zjistila, ze poslali jine. Od utery (je ctvrtek) jsem s nimi jiz 6x mluvila, ze potrebuji to spravne, ze je to darek pro dceru k narozeninam, at to zaridi a dnes mi prisel mail, ze ho nemaji skladem, prestoze jsem ho zaplatila. Jednani operatoru nehorazne, naslibuji vyrizeni a pak tohle. Pry mi vrati penize. To je mi hodne platne, kdyz ted jsem bez darku, coz je tam samozrejme kazdemu jedno. Nechapu proc mi tohle nerekli uz v utery, kdyz jsem mela jeste cas to koupit jinde. U tehle firmy si uz nic neobjednam!

Zobrazit celou recenzi
Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 2.33
Komfort nakupování
  • 3
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 3

Jaroslav , 2.7.2018

PROTI:
  • Splátkový prodej může vyřídit jen jeden člověk na prodejně , měl se dostavit na prodejnu v 18,30 hod . Čekal jsem na něj od 17,00 hod . V 19,00 hod jsem odcházel , aniž bych pana viděl . Tudíž s nepořízenou . Bohužel jsem opět neměl štěstí s prodejnou Alza Liberec .

Špatná zkušenost , bohužel opět .

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Zdenka Mokrošová , 29.6.2018


spokojenost

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

satrapa , 23.6.2018


Byl jsem jako vždy velmi spokojen!

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 2.33
Komfort nakupování
  • 2
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 4

Vyskočil , 22.6.2018

PROTI:
  • Nemají náhradní telefony

Zakoupil jsem u Alzy odolný telefon aligátor.
Zaplatil jsem si i připojištění a vše mi je k prdu.
Telefon mi ani jednou nespadl a už je na třech místech popraskaný a někdy je špatně slyšet.
Když no chci reklamovat, tak mi náhradní telefon nepujčí a já telefon potřebují k práci.
Takže si musím koupit jinej a jinde.

Zobrazit celou recenzi
Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 2.67
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 3
Včasné doručení
  • 1

milča , 29.5.2018


PRO:
  • nic
PROTI:
  • nedodani zboží ke stanovenému datu

objednala jsem si tv 19.5 měla byt dodana23.5 zboží nebylo dodano a opět maill že bude zboží dodano 26.5 opět nedodano a dnes je už 29.5 a ooět nic.Tak jsem chtěla dat storno zboží ale nejde mi to a že si objednam někde jinde.Znama ma říkala že čekala na zboží přes 3tydny no hruza.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 2.33
Komfort nakupování
  • 3
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 3

HAREM , 16.4.2018


PRO:
  • DODANI RYCHLE
PROTI:
  • NEDOPORUČUJI ,,NEDOPORUČUJI ,,PROBLEMY NEŘEŠI RYCHLE ,,SAMA MUSIM VOLAT ,, A URGOVAT JE !!!!!A BALIKY BALI ŠPATNĚ ,,CHODI PONIČENE !!! A POTOM JE PROBLEM ,KTERY SI VY SAMI MUSITE TEL A EMAIL ŘESIT ,,RADEJI NAKOUPIM JINDE !!!!

NEDOPORUČUJI

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Vyjádření obchodu: Alza.cz, 22.5.2018 10:10

Dobrý den, mrzí mě, pokud nejste spokojena s vyřízením objednávky a dosavadní komunikaci s naší společností. Prosím pošlete mi přes odkaz https://bit.ly/2qEJxUn číslo dané objednávky a celou záležitost následně nechám prověřit na zodpovědném oddělení. Děkuji za pochopení a přeji Vám pěkný den, Marek, péče o zákazníky


Celkové hodnocení
  • 3
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 4

Karel , 4.4.2018


PRO:
  • Nic
PROTI:
  • Poškozené zboží

Neochota něco řešit

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 100% zákazníků z 2.

Vyjádření obchodu: Alza.cz, 13.4.2018 16:52

Dobrý den, mrzí mě Vaše zkušenost s nákupem v našem eshopu. Prosím pošlete mi číslo objednávky, nebo již řešeného dotazu (CCT) přes odkaz https://www.alza.cz/kontakt/ostatni.htm?qgid=63&qid=315, následně nechám vše opětovně prověřit a budu Vás informovat o dalším postupu. Děkuji za pochopení a přeji Vám pěkný den, Marek, péče o zákazníky


Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Vladimír Bělohlávek , 30.3.2018


PRO:
  • Rychlá služba bez problému.
PROTI:
  • Nevidím žádný důvod.

Výborné

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 2.67
Komfort nakupování
  • 3
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 4

Ivana Váchalová , 26.3.2018

PROTI:
  • Koupila jsem myčku nádobí. Osobní nákup v Horních Počernicích,okamžitá platba. Proč osobně? Abych konečně dostala ke zboží návod v českém jazyce. Prodavač mi opakovaně ujišťoval, že je to samozřejmost. Myčka doručena bez českého návodu. Zákaznická linka - katastrofa. Po třech dnech se mi podařil tlf. kontakt.Argument, že se do každé myčky nekoukají je protiprávní - viz §9 zákona o ochraně spotřebitele. Nakonec operátorka přislíbila zaslat poštou. Nebudu hledat u zboží za 11 000,- český návod na internetu.

Návod ke zboží v českém jazyce by měl být vydán alespoň na požádání na pokladně v prodejně. Tlf. kontakt je nejhorší ze všech obchodů, které jsem dosud použila.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 100% zákazníků z 2.

Vyjádření obchodu: Alza.cz, 27.3.2018 15:32

Dobrý den, Ivano, mrzí mne že situaci takto vnímáte. Návody ke zboží samozřejmě zajišťujeme v případě, že nebyly dodány v rámci originálního balení. To, že návod chybí, bohužel zjistíme až dodatečně, jelikož zachováváme originální balení. Po samotném zjištění samotný návod dáváme v elektronické podobě (ke stažení) přímo na naše stránky k danému zboží. S přáním příjemného dne, Tomáš, péče o zákazníky


Celkové hodnocení
  • 2.33
Komfort nakupování
  • 1
Zákaznický servis
  • 2
Včasné doručení
  • 4

Petr , 4.3.2018

PROTI:
  • Na objednanou myčku jsem venku v mrazu čekal téměř hodinu a po treti urgenci při nepříjemném hovoru s pracovníkem shopu mě pověděl že mám čekat je váš tu moc. Byli jsme tam dva čekající. Myčku měl za zády a ani nevěděl že tam je připravena od rána . Hrůza

Prvni a poslední nakup

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.

Celkové hodnocení
  • 2.67
Komfort nakupování
  • 3
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 4

mirek , 22.2.2018

PROTI:
  • Podvodníci

Nespolehliví, bez možnosti jakékoliv kontaktu.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 60% zákazníků z 5.

Celkové hodnocení
  • 2.67
Komfort nakupování
  • 3
Zákaznický servis
  • 2
Včasné doručení
  • 3

Radka , 17.2.2018

PROTI:
  • Nespolehlivý servis

Už si nic neobjednám, reklamu co 5 minut a reklamaci nevyřídí a ani neopraví lepší je říct, Vaše chyba. Servis na nic.

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 100% zákazníků z 5.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

radek , 31.1.2018


PRO:
  • možnost okamžitého nákupu
PROTI:
  • nic

spokojenost

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 0% zákazníků z 1.

Celkové hodnocení
  • 2.67
Komfort nakupování
  • 4
Zákaznický servis
  • 1
Včasné doručení
  • 3

Standa , 15.1.2018


PRO:
  • Velký sortinent, přehledné stránky
PROTI:
  • Neskutečný přístup CC a jejich operátorů. Hrozné!!

Objednal jsem radio. Objednávka mě byla přeložena na jinou prodejnu. Volal jsem operátorovi a ten to změnil. Myslel jsem, že tím vše skončilo. Ne, začalo!! Druhý den opět zpráva, že to mám tam, kde jsem nechtěl. Opět jsem volal, opět změněno. Ale tím, že vždy mě objednávku stornovali, což jsem nevěděl, tak mě vždy vystavili novou objednávku a tím jsem si vlastně sám sobě vybral zboží, protože skladem byli jen 2ks. Volal jsem opět, řekl jim to, ať to spárují, protože nechci čekat 14 dní než přijde další zboží. Přišla mě další den sms že to je k vyzvednutí. Na pobočce řekli, že ne :-) opět jsem jim volal, opět to bylo jinde a opět mě bylo řečeno, že tedka už je vše oukej :-) na zboží jsem dostal malou slevu, ale ok. Volám tam a chtěl jsem se ujistit, že zboží tam už je. Ano, bylo, ale ten, co mě zadával slevu, tam zase nedal službu vrácení zboží do 60 dnů, která byla na objednávce. Kolega se omluvil a prý to tam dá. Pro mé ověření jsem tam opět volal a byl jsem v šoku, protože službu přidali, ale radio zase dal bez slevy a dali tam původní cenu :-) pro dalším volání operatorka drzá, prý že se nudím a vše si vymýšlím atd atd atd. Objednávka byla udělána v sobotu. Asi po 30 telefonátech, ix ix hodin u telefonu jsem radio měl až v pátek. Kompenzaci jsem si musel tvrdě vydřít i přesto, že mě nebyla způsobena žádná škoda :-) jak řekl jejich Boss.Doporučuji operátorům udělat někde za Prahou školení, jak na znalost, tak především na komunikaci se zákazníkem a i když je zákazník někdy dost velký prevít, tak je to stále zákazník. Chování prostě hrozné a když jsem byl na přepážce na prodejně a jen jsem řekl, že jdu po telefonu z jejich linky, tak pán si dal hlavu do dlaní a jen řekl, prosím néé a sám potvrdil, že celé CC jim kazí reputaci. Ano, souhlasím.

Zobrazit celou recenzi
Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 100% zákazníků z 1.

Celkové hodnocení
  • 5
Komfort nakupování
  • 5
Zákaznický servis
  • 5
Včasné doručení
  • 5

Jana , 5.1.2018


PRO:
  • rychlost a spolehlivost

doporučuji

Pomohlo Vám toto hodnocení? ANO | NE
Děkujeme, vaše hlasování bylo uloženo.
Tato recenze pomohla 50% zákazníků z 2.

1 2 3 4 .. 22Další

Přidat recenzi pro Alza.cz

  • Napište v bodech výhody a přednosti tohoto obchodu.
  • Proč jste se rozhodli pro tento obchod (v bodech).
  • Každý bod napište na nový řádek.
 
  • Napište v bodech nevýhody a zápory tohoto obchodu.
  • Proč byste tento obchod nedoporučili (v bodech).
  • Každý bod napište na nový řádek.
 
  • Napište krátkou recenzi obchodu.
  • Popište vlastní zkušenosti se službami obchodu.
  • Doporučili byste tento obchod svým známým?
  • Proč byste jej doporučili / nedoporučili?
 
*Komfort nakupovaní        
*Zákaznický servis        
*Včasné doručení        

* Položky označené hvězdičkou jsou povinné!

Obsah stránek www.srovname.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření nebo další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho částí veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu autorů těchto stránek v rozporu s právním řádem České republiky.
Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.