Srovnání cen » Knihy, filmy, hudba » Knihy » Učebnice/Odborná literatura » Srovnání cen Jiří Maštalka: Osobní údaje, právo a my

Učebnice/Odborná literatura

Jiří Maštalka: Osobní údaje, právo a my

Hodnocení: 1x
  • 4

Ochrana osobních údajů - Ústavní právo - Správní právo. Stručný popis knihy Osobní údaje, právo a my: Do Vašich rukou se dostává publikace zabývající se jistým fenoménem dneška, tedy problematikou zpracování a ochrany osobních údajů. Přiznejme si, že tato problematika byla a stále ještě je předmětem celé řady ...a dál?

Radost vám udělá:
  • 2.89

Filtrovat: i

Za tyto obchody dáme ruku do ohně

Více možností? Jiří Maštalka: Osobní údaje, právo a my koupíte i tady

Specifikace Jiří Maštalka: Osobní údaje, právo a my

Kategorie Učebnice/Odborná literatura
Nejnižší cena 262 Kč

Do Vašich rukou se dostává publikace zabývající se jistým fenoménem dneška, tedy problematikou zpracování a ochrany osobních údajů. Přiznejme si, že tato problematika byla a stále ještě je předmětem c ... a dál?

Produkt Jiří Maštalka: Osobní údaje, právo a my

Jiří Maštalka: Osobní údaje, právo a my - parametry

Název produktu: Jiří Maštalka: Osobní údaje, právo a my
Výrobce: NEUVEDEN
Minimální cena: 262 Kč
Maximální cena: 334 Kč
Ušetríte až: 72 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 4 bodů z 5
Počet hodnocení: 1 x
Hodnocení:
  • 4
Podrobný popis:

Ochrana osobních údajů - Ústavní právo - Správní právo. Stručný popis knihy Osobní údaje, právo a my: Do Vašich rukou se dostává publikace zabývající se jistým fenoménem dneška, tedy problematikou zpracování a ochrany osobních údajů. Přiznejme si, že tato problematika byla a stále ještě je předmětem celé řady nedorozumění. Publikace především, a to na svých úvodních stránkách, základním způsobem nastiňuje roli uvedeného typu informací v moderní společnosti a s tím spojenou úlohu práva.  Tím zároveň nalézá odpověď na základní otázku, proč vlastně má osobní údaj být předmětem právní úpravy. Hlavním smyslem publikace však je přiblížit smysl i obsah jednotlivých principů obsažených v předpisech na ochranu osobních údajů a tím následně umožnit čtenáři, aby se ve stávajícím právním řádu lépe orientoval. Konkrétněji řečeno, publikace se, poté co vymezí základní rámec předmětné legislativy a přiblíží klíčovou terminologii (pojmy osobní údaj, zpracování, správce, subjekt údajů atd.), zaměří na výklad jednotlivých institutů ochrany osobních údajů, jimiž je především problematika: 1. zajištění legality zpracování osobních údajů, 2. stanovení účelu zpracování, 3. zajištění přesnosti osobních údajů, 4. plnění informační a registrační povinnosti, 5. zajištění bezpečnosti zpracování osobních údajů, 6. přenosů osobních údajů do zahraničí, 7. pozice dozorového orgánu, 8. uplatnění nápravných a sankčních opatření. Předmětné principy pak jsou objasňovány prostřednictvím platné právní úpravy, zejména zákona č. 101/2000 Sb.,o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Dále je aplikace jednotlivých institutů objasňována na praktických příkladech, stejně tak se text zabývá vyvracením celé řady v obecném povědomí zakořeněných právních pověr.  To evidentně zvyšuje použitelnost publikace, která evidentně přesahuje pouhý rámec nástinu teorie ochrany osobních údajů. Stává se tím i jistou praktickou příručkou přístupnou také širší veřejnosti, aniž by ovšem jakkoli utrpěla odborná stránka věci. Neměla by proto chybět v knihovně nejen těch, kdo se jakýmkoli způsobem zabývají zpracováním osobních údajů, tedy právníků, manažerů, osob pracujících v oblasti IT, zaměstnanců veřejné správy, personalistů, lékařů, pedagogických pracovníků, studentů, zaměstnanců v oblasti direktmarketingu, bezpečnostních agentur, finančnictví apod., ale ani těch, kterým není lhostejné jedno ze základních lidských práv, právo na soukromí. Osobní údaje, právo a my ABC6 - Edice: Beckova edice ABC - CH BECK - Jazyk: CZ - Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá - 212 str. Jiří MaštalkaC.H.BECK 2008, edice Beckova edice ABCKniha, čeština, 212 stran


Nejoblíbenější knihy:

Obsah stránek www.srovname.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření nebo další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho částí veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu autorů těchto stránek v rozporu s právním řádem České republiky.
Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde.