Zwilling Nůžky na drůbež
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
POPIS
Nůžky na drůbež s pojistkou od výrobce Zwilling jsou vyrobeny ze speciální nerezové oceli, která je hygienická, snadno se čistí, je odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě a má dlouhou životnost. Nůžky mají robustní ostří pro pohodlné porcování drůbeže (kuře, kachna, husa). Jsou opatřeny drtičem kostí a pojistkou proti otevření. Rukojeť je vyrobena ze syntetiky a je vyztužena skleněnými vlákny.
SPECIFIKACEDélka: 25,5 cm
Materiál: nerezová ocel, plast
Barva: stříbrná, černá
VÝHODY A NEVÝHODYNůžky na drůbež jsou vyrobeny z nerezové oceli a mají zoubkované ostří.
Nůžky jsou odolné proti korozi, snadno se čistí a zůstanou dlouho ostré.
Pro pohodlné a snadné porcování drůbeže.
Drtič kostí.
Bezpečnostní pojistka proti otevření.
JAK NAPORCOVAT KUŘE?Koupíte-li celé kuře, můžete ho jen vložit do trouby a dozlatova upečené potom oždibovat až do poslední kostičky. A nebo se ho můžete naučit porcovat a vykosťovat, díky čemuž najednou připravíte místo jednoho pokrmu poctivou polévku, řízky, špízy nebo grilovaná křidélka - za to to přece stojí.
Porcování kuřete1. Kuře umístěte na prkénko prsy k sobě. Dlouhými tahy nožem odřízněte nejprve jednu a potom i druhou část prsou od chrupavky. Při odkrajování ostrým nožem byste měli mít stálý kontakt s chrupavkou i prsní kostí. Dbejte přitom na to abyste nepřišli ani o kousek masa a měli kosti takřka „čisté“.
2. Prso odkrojte od zbytku i s křidélkem a kůží (vhodné pro přípravu šťavnatého kuřecího steaku). Z křidélek odřízněte koncovou část (při dlouhém pečeníí se často spálí). 3. Obě stehna prohněte směrem od sebe tak, abyste uvolnili chrupavku stehenní kosti od páteře. 4. Stehno v místě zlomu odřízněte u chrupavky.Rada šéfkuchaře
Chcete-li oddělit i křidélka, nařízněte místo kolem jejich chrupavky kolem dokola tak, aby jste se dostali na konec kosti a celé křídlo jednoduše oddělte rukama.
Mohlo by vás zajímat: Ze zbylého hřbetu připravíte skvělý vývar - recept na poctivý vývar najdete zde
Vykostění kuřecího stehna1. Stehno umístěte na prkénko tak, aby méně masitou (vnitřní částí) směřovalo kostí k vám.
2. Prořízněte spodní část masa od chrupavky až ke konci běhu. Prsty obnažte kost a kůži na konci také zcela prořízněte. Tímto máte uvolněnou cestu až ke střednímu kloubu.
3. Kolem kloubu kružte dlouhými pohyby nože tak, abyste vzhledně odřízli veškeré maso.
4. Stejně tak, jako u bodu 2, je třeba proříznout maso po celé délce vrchní kosti, obnažit ji prsty a nožem zcela odříznout od masa.
Tip ŠÉFKUCHAŘE
Stehenní maso, je na rozdíl od prsního šťavnaté i po delší tepelné úpravě. Je proto velmi oblíbené a často považované, jako lepší část kuřete.
MARINOVANÉ KUŘE PEČENÉ NAPLOCHO1 velké kuře, 2 cibule, 2 lžíce sekané čerstvé petrželky
Na marinádu:8 stroužků česneku, oloupaných, 1 cibule, oloupaná, 60 ml olivového oleje, šť