Vergnano Miscela Antica Bottega zrnková káva 1kg
Vergnano Antica Bottega, zrnková káva, 1000g
ANTICA BOTTEGA 1000G ZRNKO KÁVA VERGNANO
Caffe Vergnano 1882 Antica Bottega zrno 1kg
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Nejlevnější
Caffe Vergnano 1882 Antica Bottega zrno 1kg
Vergnano Antica Bottega, zrnková káva, 1000g
Vergnano Miscela Antica Bottega zrnková káva 1 kg
ANTICA BOTTEGA 1000G ZRNKO KÁVA VERGNANO
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Parametry
Vlastnosti
Popis produktu
Jeho lahodné aroma je výsledkem speciálního pražení. Tato káva je složená z 90% Arabica, 10% Robusta. Nyní při objednání 6kg, šálky Vergnano zdarma /1x espresso, 1 cappuccino/ Caffé Vergnano má již dlouholetou tradici na trhu a to od roku 1882, kdy Domenico Vergnano otevřel obchod s potravinářským zbožím v městečku Chieri u italského Torina. V obchodě se brzy začal zabývat prodejem a pražením kávy. Toto odhodlání bylo poháněné odvážnými rozhodnutími a zakoupením první kávové plantáže v Keni. Od začátku se Vergnano orientovalo na výběr nejcennějších druhů káv, ty které jen rostou v jistých nadmořských výškách, ve zvláštních klimatech země bohaté na minerální soli, které jsou ve středozemních amerických zemích jako jsou Haiti, Salvador, Costa Rica, San Domingo, Guatemala a později také Kenya a Brazílie. Sledování kvality ve skutečnosti začíná již před začátkem růstu rostliny a to používáním přírodního kompostu u kávových farem, které produkují pro Vergnano, protože to je jediná metoda, která povoluje kultivaci chutných zrnek kávy. Hodnocení: ** silnější káva ** střední obsah kofeinu * jako káva ranní ** velmi dobrá také jako espresso, cappuccino nebo Latte Macchiato Zpracování kávových zrn prochází mnoha procesy, od jejich usušení, přes loupání, leštění a třídění až k nejdůležitější fázi a tou je pražení. Kávová zrna před pražením jsou zelená, teprve pražením získávají svou typickou hnědou barvu a vůni. Pražení je uměním, každý druh kávy vyžaduje jinou sílu pražení a zrna se nesmí v žádném případě přepálit a zhořknout. Musí být zachována kvalita a vůně kávy. Káva se připravuje mnoha způsoby a každý z nich vyžaduje jiný způsob mletí. Nerovnoměrně umletá káva může pokazit chuť i nejkvalitnějších zrn. Při nákupu je lépe kupovat celá zrna a před přípravou kávy si umlít pouze potřebné množství, protože u mleté kávy platí úměra, že čím déle je káva umletá, tím více se vytrácí její chuť a vůně. Káva je dnes vyhledávaným nápojem a jednotlivé země si úspěšně konkurují v její spotřebě. Káva se stala oblíbeným a vyhledávaným nápojem téměř na celém světě. Je přírodním zdrojem antioxidantů, má podobné účinky jako zelený čaj. Pro svůj obsah kofeinu je vyhledávána jako prostředek povzbuzující mysl, působí proti únavě a při rozumné konzumaci může posilovat přirozenou obranyschopnost buněk v těle. Kofein stimuluje centrální nervovou soustavu a působí pozitivně na výkonnost člověka. Pokud potřebujeme překonat únavu, pak zřejmě zvolíme kávu s vysokým obsahem kofeinu, která je silnější a účinnější a s jistotou vybereme kávu robustu. V případě, že chceme svou mysl pouze lehce povzbudit a chceme si vychutnat jemnou a lahodnou chuť s příjemným aroma, pak patrně sáhneme po kávě s nižším obsahem kofeinu a tou je káva arabika. Při výběru kávy je třeba brát zřetel na to, že káva musí být čerstvá, vždy je proto výhodnější nakupovat kávu zrnkovou a umlít si pouze potřebné množství. Pokud kupujeme kávu mletou, pak jedině vakuově balen