TOP 26
Včelařství Domovina Med s citrony a spirulinou 400 g
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Med s citronem a spirulinou 400 g Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Med + citron + spirulina = modrá lahůdka skvělé, vyvážené chuti a plná zdraví. Osvěží vás a posílí. Je to zdravé mlsání, které potěší váš jazýček, mysl i organismus. Čím více, tím lépe. Domácího květového medu jako z pohádky, osvědčeného citronu a extravagantní spiruliny se zkrátka nikdy úplně nenabažíte. Jak jsme objevili citron se spirulinou? Jak jsme objevili citron a spirulinu? Když jsme poprvé četli o řase spirulině, okamžitě jsme věděli, že ji chceme namíchat do medu. Opravdový válec na bacily a jiné fujtajbly. A přece modrý med, to je něco! Žlutý citron byla také jasná volba, vždyť kyselé ovoce se ke sladkému medu skvěle hodí. Složení a konzistence citronového medu se spirulinou Med s citronem a spirulinou se skládá výhradně z medu, poctivého citronového koncentrátu bez konzervantů a sušené spiruliny. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje citronový koncentrát a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: Nechte citronový med se spirulinou při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Citron – popis a zajímavosti Kdo by neznal citron, pěkně kyseloučké a velice zdravé ovoce. Citronovník (latinsky Citrus × limon) pochází ze subtropických oblastí Dálného východu, dnes v jeho pěstování vyniká Itálie. Díky objevitelským výpravám se už v 16. století dostal do Ameriky. Při dodržení vhodných podmínek ho vypěstujete i u nás doma. Plody divokého citrónovníku chetrun mají průmyslové využití. Spirulina – popis a zajímavosti Spirulina modrá je vláknitá sinice z rodu Oscillatoriales. Je to superpotravina, hotová zásobárna vitamínů, bílkovin, minerálů a dalších látek užitečných pro naše tělo. Patří k nejstarším organismům na Zemi, existovala už před více než 3 miliardami let. Velké popularitě se těší v Japonsku, kde se z ní vyrábí vitaminové tablety. Řada potravinářských firem ji úspěšně používá místo umělých barviv. Další zajímavosti o spirulině čtěte na blogu. Výroba medu se spirulinou a citronem Ochucený med s citronem a spirulinou děláme na naší včelařské farmě na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k