Salvia Paradise Tandoori masala 250 g
Salvia Paradise Tandoori masala 250 g

Salvia Paradise Tandoori masala 250 g

od 206,40 Kč
Tandoori masala je indická směs (kořenicí přípravek), která se doporučuje především k pečení a všude tam, kde je vyžadován nádech indické kuchyně. Má koriandrovou vůni podtrženou jemným aroma česneku a zázvoru. Chuť je lehce pikantní po chilli s podtónem římského kmínu a kurkumy. Složení: Koriandr, zázvor, římský kmín, chilli, česnek, kardamom, fenykl, sůl (2,5 %), kurkuma. Použití: Tandoori masala se výborně hodí k přípravě kuřecího masa, ale…

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Salvia Paradise Tandoori masala 250 g
Výrobce: Salvia paradise
Minimální cena: 206,40 Kč
Maximální cena: 206,40 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Popis produktu

Tandoori masala je indická směs (kořenicí přípravek), která se doporučuje především pečení a všude tam, kde je vyžadován nádech indické kuchyně. Má koriandrovou vůni podtrženou jemným aroma česneku a zázvoru. Chuť je lehce pikantní po chilli s podtónem římského kmínu a kurkumy.

Složení: Koriandr, zázvor, římský kmín, chilli, česnek, kardamom, fenykl, sůl (2,5 %), kurkuma.

Použití: Tandoori masala se výborně hodí k přípravě kuřecího masa, ale i na pečenírožnění jiných druhů mas i zeleniny. Doporučuje se na ryby, králičí či jehněčí maso, kotlety a špízy, z řady zeleniny na patisony či lilek. Jedná se o univerzální koření, kterým lze dochutit i pečené brambory či houby. Tradičně se tandoori masala koření používá v kombinaci s typicky indickým sýrem zvaným Paneer. Vyniká v jogurtové marinádě, do které nakládáme jak maso, tak zeleninu a sýry.

Na Tandoori kuře potřebujeme:

  • 900 g kuřecího masa (prsa, stehna vykostěná a bez kůže),
  • šťávu z ½ limetky,
  • 2 lžíce bílého jogurtu,
  • 1,5 lžíce tandoori masala,
  • sůl,
  • černý pepř.

Postup: Jogurt, šťávu z limetky, směs tandoori masala, sůl a pepř smícháme a z mísy nalijeme do sáčku, kam přidáme i kousky kuřete. Sáček uzavřeme a řádně prohněteme, aby se marináda dostala ke všem kouskům. Ze sáčku vytlačíme přebytečný vzduch a necháme odpočívat v chladničce alespoň 2 hod. Následně vyjmeme, lehce očistíme od marinády a pokládáme na středně rozehřátý gril či pánev. Opékáme 2 min. bez příklopky a dalších 6 min. pod pokličkou. Podáváme s grilovanou zeleninou či rýží.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.