Petra Pospěchová: Regionální kuchařka
Petra Pospěchová: Regionální kuchařka

Petra Pospěchová: Regionální kuchařka

Regionální kuchařka - Pospěchová Petra Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku "trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé", proč jsou hanácké omáčky bohaté a proč se v jižních Čechách mohlo másla pořádně zakrajovat. Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Stačí se podívat třeba jen na sladkosti: v Podkrkonoší mají miletínské modlitbičky…
Produkt již neprodává žádný obchod na Srovnáme.cz, ale máme pro vás podobné.

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Petra Pospěchová: Regionální kuchařka
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Popis produktu

Regionální kuchařka - Pospěchová Petra Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku "trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé", proč jsou hanácké omáčky bohaté a proč se v jižních Čechách mohlo másla pořádně zakrajovat. Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Stačí se podívat třeba jen na sladkosti: v Podkrkonoší mají miletínské modlitbičky a hořické trubičky, v Polabí vdolečky sypané mákem, na Chodsku ornamentální koláče z máslového těsta, na Valašsku frgále "hruščáky", na Slovácku oskerušové perníčky.... Kapitoly jsou v knize rozděleny podle regionů - Praha, Polabí, Krkonoše, Královehradecko, Pošumaví, Chodsko, Jižní Čechy, Českomoravská vysočina, Brno a okolí, Slezsko, Haná, Slovácko, Valašsko, Severní Čechy. Každá kapitola začíná úvodním textem, který představuje region i specifika jeho kuchyně. Vysvětluje, proč se užívaly zrovna tyto suroviny nebo způsoby přípravy jídla, co se jedlo v minulosti ve všední den i ve svátek, s jakými rituály bylo jídlo spojené atd. Kniha obsahuje tak trochu národopisu, tak trochu historie, zajímavosti (třeba kde je na Strážnicku největší Oskeruše, nebo kde koupíte pálenku oskerušovici), ale podstata, jak už název knihy napovídá, tkví především v tradičních pokrmech. Každá regionální kapitola obsahuje deset receptů, tedy to nejlepšího z daného kraje. Těšit se můžete na tradiční polévky, masitá jídla nebo sladkosti. Vše je doplněno krásnými fotografiemi pokrmů i krajiny. z kategorie Knihy | Kuchařky | Česká kuchyně | Regionální kuchyně od Smart Press naleznete ne e-shopu KnihyDobrovsky.cz! Regionální kuchařka - Petra Pospěchová, multi barva, papír. Škvarkové pagáčky. Poctivé vdolečky. Zemlbába. Černý kuba. Chodské koláče. Štěpánská kachna. Pečená husa. Frgále. Tvarohová štóla a další a další dobroty. Už se vám sbíhají sliny? Nejlepší jídla jsou vždycky od babiček. Tradiční, nešizená, z poctivých surovin. Zkrátka taková jídla, jaká našim babičkám vařila jejich babička, a té zase ta její. V každém kraji se tradiční kuchyně liší. Zatímco na Hané se s másle nikdy nešetřilo a omáčky byly hutné a bohaté, v chudých podhorských oblastech se jídelníček skládal převážně z brambor a krup. A právě o tom je Regionální kuchařka, ve které najdete ty nejlepší recepty z Čech, Moravy i Slezska. V knize najdete 13 kapitol, v každé kromě lákavých receptů s krásnými fotkami také povídání o zvycích a poměrech v konkrétním regionu. Regionální kuchařka má pevnou vazbu. Součástí je praktická záložka. Rozměry: 25 x 18 x 2 cm. Počet stran: 280 za skvělé ceny na Bellarose.cz!

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.