Japonská single malt whisky. Nikka vlastní dva kotle pojmenované po svém vynálezci Aeneas Coffey. Kotle byly v roce 1963 přivezeny ze Skotska a chuť i vůně whisky jsou z nich intenzivnější a plnější. Tato whisky je vyráběna převážně z kukuřice. Vůně whisky je svěží a čistá, aroma kandované kůry citronu a koření. Chuť ...a dál?
Nikka Coffey je pojmenována podle jejího vynálezce Aenease Coffey z pálírny Miyagikyo.
Unikátní whisky vyrobená z čistého sladového ječmene v rektifikační koloně se nachází přesně na půli cesty mezi jednodruhovou sladovou a obilnou whisky. Voní jemně a sladce po banánu, medu, kokosu, tomelu a suché trávě. Na jazyku je hustá a sladká s tóny muškátového oříšku, skořice, broskví a vanilky.
Japonská single malt whisky. Nikka vlastní dva kotle pojmenované po svém vynálezci Aeneas Coffey. Kotle byly v roce 1963 přivezeny ze Skotska a chuť i vůně whisky jsou z nich intenzivnější a plnější. Tato whisky je vyráběna převážně z kukuřice. Vůně whisky je svěží a čistá, aroma kandované kůry citronu a koření. Chuť je robustní a kořeněná, bohatá textura se skořicí, citrusová svěžest. Závěr je harmonickou směsí koření, dubu, citronových a pomerančových tónů. Nikka Coffey je pojmenována podle jejího vynálezce Aenease Coffey z pálírny Miyagikyo. Unikátní whisky vyrobená z čistého sladového ječmene v rektifikační koloně se nachází přesně na půli cesty mezi jednodruhovou sladovou a obilnou whisky. Voní jemně a sladce po banánu, medu, kokosu, tomelu a suché trávě. Na jazyku je hustá a sladká s tóny muškátového oříšku, skořice, broskví a vanilky.