Megafyt Bylinková lékárna Zázvor 20x1,5 g
MEGAFYT Bylinková lékárna Zázvor 20x1,5 g
Megafyt čaj Bylinková lékárna Zázvor 20x1,5g
Megafyt Bylinková lékárna Zázvor 20x1.5g
Megafyt Bylinková lékárna Zázvor porcovaný čaj 20x1,5 g
Jak vybíráme doporučené nabídky
Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.
Nejlevnější
Megafyt čaj Bylinková lékárna Zázvor 20x1,5g
Megafyt Bylinková lékárna Zázvor 20x1.5g
Megafyt Bylinková lékárna Zázvor porcovaný čaj 20x1,5 g
MEGAFYT Bylinková lékárna Zázvor 20x1,5 g
Megafyt Bylinková lékárna Zázvor 20x1.5g
Megafyt Bylinková Lékárna Zázvor 20x1.5g
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Megafyt Zázvor je lahodný bylinkový čaj s příjemnou vůní. Zázvor má mnoho příznivých účinků. Přispívá k normálnímu trávení, podporuje normální funkci dýchacího systému a vitalitu, přispívá k duševní pohodě - relaxaci a podporuje přirozenou obranyschopnost. Příprava: 1 nálevový sáček (1,5 g) se přelije 250 ml vroucí vody a nechá se 8 - 10 min vyluhovat v přikryté nádobě. Nesmí se vařit. Nálev se připravuje vždy čerstvý, bezprostředně před použitím. Podává se jeden šálek 1 - 3x denně. Balení obsahuje 20 nálevových sáčků. 1 nálevový sáček obsahuje: Oddenek zázvoru 1,5 g Megafyt Bylinková lékárna Zázvor bylinkový čaj 20 x 1,5 g Zázvor má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Pomáhá při žaludečních, cestovních a těhotenských nevolnostech. Léčí rýmu a chřipku. Snižuje cholesterol, stimuluje krevní oběh a podporuje redukci váhy. Zpomaluje určité druhy rakoviny. Má ale mnoho vedlejších účinků. Některým lidem způsobuje zažívací obtíže, pálení žáhy nebo bušení srdce. Není proto vhodný pro děti. Pro těhotné se doporučuje jen v omezené míře. Vyhnout by se mu měli i diabetici nebo lidé užívající léky proti překyselení žaludku, na srdce a snížení krvácení. Zázvor lékařský (pravý, obecný; Zingiber oficinale) je vytrvalá rostlina. Má květy růžovobílé nebo nažloutlé barvy. Koření se získává z oddenku (někdy chybně uváděno z kořene). Není známo, odkud zázvor přesně pochází. Občas se uvádí, že byl nejdříve pěstován na jihu Číny, odkud pronikl do Indie.[zdroj?] S jistotou můžeme říci, že v Indii a Číně se používá již více než tři tisíciletí. Z těchto oblastí se pravděpodobně zásluhou fénických mořeplavců rozšířil do zemí Blízkého východu a do okolí Středozemního moře. Byl znám i ve starověkém Řecku, Římě i Egyptě, kde byl používán jako dnes – do omáček, ke kuřecímu masu nebo jako přísada k luštěninám. Na africký kontinent přinesli tuto rostlinu Portugalci, do Jižní Ameriky jej v 16. století zavezli Španělé. Oddenky zázvoru se v teple nekazí, a proto se stal jedním z prvních druhů koření přepravovaných arabskými obchodníky do Evropy i Afriky. Ve středověku zázvor v evropské kuchyni zdomácněl natolik, že nechyběl na žádném stole obdobně jako dnes pepř se solí Zázvor je koření získávané z oddenků stejnojmenné rostliny, zázvoru lékařského (pravý, Zingiber officinale). Může mít žlutou, okrovou až červenou barvu; má výraznou pryskyřičnou vůni; jeho chuť je velmi výrazná, aromatická, slabě ovocná až citrusová a sladce pikantní (ve větším množství je až velmi ostrá). Je nezbytnou součástí indické a čínské kuchyně. Používá se do sladkých i slaných pokrmů: zázvorového pečiva, guláše, pečených mas, ale i piva nebo limonád. Čerstvý, sušený, vařený i nakládaný působí příznivě na lidské zdraví. V obchodech je známý v různě připravených formách jako zázvor černý (oddenky neoloupané) a zázvor bílý (oddenky oloupané); v Japonsku se pak používá růžový zázvor (nakládané plátky oddenku). Nejvýraznější chuťovou složkou je olej obsahující aromatické látky, například zingiberen a m