Maria Dallen: Zelené potraviny
Maria Dallen: Zelené potraviny

Maria Dallen: Zelené potraviny

od 95 Kč
Zelené potraviny neboli výhonky obilovin, luštěnin a jednobuněčné řasy představují revoluci v péči o zdraví. Obsahují totiž nejen rostlinné barvivo chlorofyl, které má unikátní regenerační, protizánětlivé, hojivé a deodorační účinky, ale také většinu nezbytných vitaminů a minerálů, esenciální aminokyseliny, aktivní enzymy a další živiny v ideálních vzájemných poměrech. Díky tomu se vyznačují zcela unikátními účinky na lidské zdraví. Kniha Zelené…
Dobre-knihy.cz
Za dopravu 57 Kč 26.04.2024
95 Kč Do eshopu

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Maria Dallen: Zelené potraviny
Minimální cena: 95 Kč
Maximální cena: 118 Kč
Ušetříte až: 23 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Popis produktu

Zelené potraviny neboli výhonky obilovin, luštěnin a jednobuněčné řasy představují revoluci v péči o zdraví. Obsahují totiž nejen rostlinné barvivo chlorofyl, které má unikátní regenerační, protizánětlivé, hojivé a deodorační účinky, ale také většinu nezbytných vitaminů a minerálů, esenciální aminokyseliny, aktivní enzymy a další živiny v ideálních vzájemných poměrech. Díky tomu se vyznačují zcela unikátními účinky na lidské zdraví.

Kniha Zelené potraviny – když jídlo je naším lékem přináší obsáhlý, ale čtivý přehled vědecky potvrzených účinků nejznámějších zelených potravin: mladé pšenice, mladého ječmene, alfalfy, spiruliny, chlorely, mořských řas i vybraných druhů zeleniny. Dozvíte se v ní i to, jak zelené potraviny užívat při konkrétních zdravotních potížích, jak je pěstovat a zpracovávat, jak se vyznat v nabídce potravních doplňků a řadu dalších zajímavých informací.

Z obsahu:
  • MLADÁ PŠENICE
  • MLADÝ JEČMEN
  • ALFLFA
  • CHLORELA
  • SPIRULINA
  • MOŘSKÉ ŘASY
  • ZELENINA
ÚVOD

Pokud jste dětství prožívali před více než třiceti lety, možná si také ještě pamatujete na „kult vitaminu C“. Samozřejmě že už tehdy znala věda i ostatní vitaminy, k obyčejným lidem se však informace o jejich významu příliš nedostávaly. Zato „céčko“ bylo vnímáno málem jako nejdůležitější živina. Děti od rodičů i učitelů poslouchaly historky o ubohých námořnících postižených kurdějemi a každý večer poslušně cucaly kyselé vitaminové tabletky.

Dnes ovšem víme, že přínos tabletek pro zdraví nebyl příliš významný. A dokonce se ukazuje, že tělu nijak zvlášť neprospějeme, ani když budeme polykat všechny známé vitaminy, o minerálech nemluvě. Navzdory pokroku vědy se totiž znovu a znovu ukazuje, že člověk není chytřejší než příroda a sebedokonalejší multivitamin nikdy nedokáže nahradit živiny, které nám poskytuje přirozená, zvláště pak rostlinná strava.

Když se podíváme například na zmíněný vitamin C, samozřejmě zjistíme, že jeho význam je mimořádný. Je důležitý pro řadu tělesných funkcí a mimo jiné i pro zdraví pojivových tkání – je například prokázáno, že jeho nedostatek ve stravě několikanásobně zvyšuje riziko vzniku některých kloubních onemocnění. Když ale vědci v roce 2004 podávali vysoké dávky samotného „céčka“ morčatům trpícím artrózou, zjistili překvapivou věc: nejen že se stav jejich kloubů nezlepšil, on se dokonce výrazně zhoršil!

Rostliny totiž obsahují nejen vitaminy a minerály, ale i stovky dalších látek. Amezi nimi stále existuje dost takových, o jejichž významu mají vědci jen velmi mlhavé tušení. Tyto živiny navíc nejsou jen souborem izolovaných látek, ale fungují společně, jako soukolí dokonalého stroje. Některé navzájem zvyšují svoji účinnost či podporují vstřebávání, jiné se zase chrání před zničením při průchodu kyselým prostředím v žaludku...

Stále více odborníků na výživu se proto shoduje, že pestrý jídelníček, který obsahuje vysoký podíl syrové rostlinné stravy,

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.