Lifefood Bio Kakaové máslo nepražené Raw 200 g
Nejprodávanější Čokoládové a ořechové pomazánky
Mohlo by vás také zajímat
Čokoládové a ořechové pomazánky Lifefood Nejlevnější Čokoládové a ořechové pomazánkySpecifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Vynikající základ pro přípravu čokoládových pochutin všeho druhu! Kakaové máslo má využití nejen v kuchyni jako perfektní přísada do všelijakých čokoládových dobrot, ale je skvělé i v péči o pleť. Lisuje se vlastním speciálně vyvinutým lisovacím systémem, čímž zůstává máslo čisté a raw.
Kakaové máslo je tuhý, nažloutlý rostlinný tuk, který vzniká lisováním rozdrcených nepražených kakaových bobů. Liší se maličko vůní a bodem tání podle druhu kakaového bobu.Procentuální zastoupení kakaového másla v kvalitních kakaových bobech je asi 55%. Kakaové máslo je snadno rozpustné, zpracovatelné a dobře stravitelné. Při nižší teplotě se objem másla zmenší a tak se při výrobě čokolády hmota lépe vyklopí z formy.
Kakaové máslo je jedním z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty zabraňující žluknutí a je možno jej uchovávat dva až pět let bez výrazné změny struktury. Navíc je vhodnou ingrediencí k výrobě kosmetiky. To zejména díky své jemné struktuře, příjemné vůni a změkčující povaze, ale hlavně proto, že je obvykle dobře snášeno a nedráždí pokožku.
Získává se lisováním v hydraulických lisech, kdy vytéká z drceniny a je uchováváno v tuhé podobě. Zbylé výlisky se melou na kakaový prášek. Z kakaového másla se vyrábí čokoládové cukrovinky, používá se v kosmetice a farmacii. Má jemnou čokoládovou chuť a vůni.
Čím vyšší je obsah kakaového másla, tím je čokoláda kvalitnější a jemnější. Každá čokoláda má trošičku jinou chuť a jinak se rozpouští v ústech. Méně kvalitní čokoláda se rozpouští v ústech hůře právě díky tukům nižší kvality.
Složení:
raw kakaové máslo* (100 %) * = produkt ekologického zemědělství
Nutriční hodnoty ve 100g:
Energie: 3701 kJ / 884 kcalBílkoviny 0 gTuky 100 g z toho nasycené 59,7 gSodík 0 mgSacharidy 0 g z toho cukry 0 gVláknina 0 g
Jak používat:
Kakaové máslo lze použít jak při pečení, tak do různých dezertů, čokolád, koktejlů, zmrzlin. Kakaové máslo je tou nejlepší výživou a ochranou kůže proti UV záření. Poskytuje okamžitou euforii smyslům díky kakaově sladkému aroma. Doporučujeme jej používat na pokožku po každém osprchování. Kakaové máslo lze použít i jako masážní olej.
Rozpouští se až při vyšší teplotě, proto je při běžných teplotách tuhé. Na rozpuštění doporučujeme máslo nakrájet na malé kousky, dát je do skleněné misky a tu vložit do mísy s horkou vodou.
Balení:
200 g
Upozornění:
Může obsahovat stopy skořápkových plodů a sezamu. Skladujte na suchém místě. Syrové bio kakao máslo má vysokou stabilitu a dlouhou trvanlivost.
Země původu:
Indonésie
Recenze
Nejoblíbenější výrobci
- Čokoládové a ořechové pomazánky Big Boy
- Čokoládové a ořechové pomazánky Grizly (CALBUCO s.r.o.)
- Čokoládové a ořechové pomazánky Lifelike
- Čokoládové a ořechové pomazánky Lucky Alvin
- Čokoládové a ořechové pomazánky Allnature
- Čokoládové a ořechové pomazánky HealthyCo
- Čokoládové a ořechové pomazánky Nutrend
- Čokoládové a ořechové pomazánky Country Life
- Čokoládové a ořechové pomazánky Amix
- Čokoládové a ořechové pomazánky Mixit
- Čokoládové a ořechové pomazánky Purasana
- Čokoládové a ořechové pomazánky Scitec Nutrition
- Čokoládové a ořechové pomazánky BrainMax
- Čokoládové a ořechové pomazánky Czech Virus