L'OR Espresso Onyx

TOP 33
L'OR Espresso Onyx

od 314 Kč
Zrnková káva L'OR Espresso Onyx, 500 g Zrnková káva L'OR Espresso Onyx obsahuje kávu tvořenou kombinací pražených zrn Arabica a Robusty. Díky tomu má káva dokonale vyváženou, ale silnou chuť čokolády s nádechem zázvoru, lékořice a hořkých mandlí. Vše je doplněno hustou krémovou pěnou. Intenzita kávy je 12 z 12, tedy jedná se o silnou kávu, která vždy probudí všechny vaše smysly. Káva je vhodná pro přípravu expressa, ale i French pressu nebo pro…
Dortové obrázky
Za dopravu 59 Kč Skladem
Za dopravu 59 Kč Skladem
429 Kč Do obchodu

Doporučujeme

Řadit dle

Jak vybíráme doporučené nabídky

Především pečlivě vážíme mezi cenou produktu, kvalitou a reputací eshopu.

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: L'OR Espresso Onyx
Výrobce: DOUWE EGBERTS
Minimální cena: 314 Kč
Maximální cena: 443 Kč
Ušetříte až: 129 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Parametry

Typ:
Složení směsi:
Bez kofeinu:
Ne
Zelená káva:
Ne
Cibetková:
Ne

Vlastnosti

Hmotnost: 500 g

Popis produktu

Zrnková káva L'OR Espresso Onyx, 500 g Zrnková káva L'OR Espresso Onyx obsahuje kávu tvořenou kombinací pražených zrn Arabica a Robusty. Díky tomu má káva dokonale vyváženou, ale silnou chuť čokolády s nádechem zázvoru, lékořice a hořkých mandlí. Vše je doplněno hustou krémovou pěnou. Intenzita kávy je 12 z 12, tedy jedná se o silnou kávu, která vždy probudí všechny vaše smysly. Káva je vhodná pro přípravu expressa, ale i French pressu nebo pro přípravu kávy v překapávači. káva L'OR Espresso Onyx vhodná pro přípravu expressa vyvážená silnou chuť čokolády s nádechem zázvoru, lékořice a hořkých mandlíintenzita: 12 z 12 = velmi silná káva balení: 500 g výrobce: L'OR Silná chuť čokolády s nádechem zázvoru, lékořice a hořkých mandlí Více o kávě Arabica a Robusta Směs kávových zrn Arabica z Brazílie a Peru. Brazilská přírodní Arabica z regionu Santos přispívá ke sladkosti a struktuře šálku. Z Peru je do směsi přidána „promytá Arabica": při použití tohoto dodatečného kroku zpracování v místě původu jsou kávová zrna ponechána asi 3 dny v nádržích s vodou. Fermentace ovlivní chuť kávy, která se vyznačuje větší svěžestí a výraznější kyselostí a vůní. Balení obsahuje vybraná promytá kávová zrna Robusta, které pocházejí z ostrova Jáva. Ty dodají kávě velmi jemnou kořeněnou chuť. Drobné střípky o kávě Podle dochovaných záznamů pochází káva z Etiopie, odkud se postupně rozšířila do celého světa. Arabové nejdříve svůj nalezený poklad v podobě nalezených kávových bobů a kávy samotné dlouze hlídali, ale dříve nebo později došlo k jejímu rozšíření i za hranice Arábie. Například do Brazílie, největšího světového producenta kávy, se káva dostala kolem roku 1730. Šikovný důstojník se tehdy dostal do přízně manželky panovníka ve Francouzské Guyaně a brazilská nadvláda v kávě mohla začít. Mimo to se k počátkům jejího objevení také vztahuje mnoho legend. Ta nejznámější tvrdí, že habešský pastevec koz Kaldi si povšiml, že jeho zvířata vždy ožijí, když se napasou bobů z neznámého keře. Proto boby z keře sesbíral a svěřil se místnímu opatovi. Ten nejdříve boby odsoudil a jejich povzbudivé účinky připsal ďáblu a vhodil je do ohně. Vůně kávových zrn však donutila opata změnit názor. Od té doby slouží upražená, rozdrcená kávová zrna zalitá vodou jako povzbuzující nápoj k tomu, aby mniši vydrželi recitovat své dlouhé modlitby. A věděli jste, že káva je druhou největší světovou komoditou? Na její produkci se podílí více než 25 miliónů lidí a další půl miliarda se podílí na její distribuci. Samotná káva dále neobsahuje žádné kalorie, ale podílí se na jejím spalování. Jeden šálek kávy obsahuje 70 kávových zrn a nejdražší káva je káva z cibetšího trusu (cibetka je malé kunovité zvíře). Každý den se navíc vypije neuvěřitelných 2,25 miliardy šálků kávy. Kolik jich vypijete vy?

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.