TOP 9
KAISER elektrická STOPĚTADVACÍTKA s izolací
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Vlastnosti
Technické parametry
Popis produktu
IZOLOVANÁ ELEKTRICKÁ "125" vychází z mojí "80" a pojme až dvojnásobné množství masa nebo ryb. Pokud slavíte ve větším počtu, jste úspěšní rybáři, kdy v této udírně vyudíte ryby dlouhé až téměř jeden metr nebo prostě jen nejste žádní troškaři, bude to ta správná udírna pro vás. Vejde se do ní až 20 kg masa v osmi patrech, přes 30 středních ryb nebo 70 klobásek.
Nerez najdete mimo venkovního a vnitřního pláště i v celé vnitřní konstrukci, kterou vyplňuje kvalitní izolační vata. Udírna je tak velmi vhodná pro celoroční provoz. Maso a ryby jdou jednoduše zavěsit na háčky v horní a střední části, případně rozložit na 5 roštů v celé výšce udírny.
Udíte pomocí kombinace elektrické topné spirály a kvalitní jemné drtě nebo pilin. Topná spirála je regulovatelná a tak pohodlně nastavíte požadovanou teplotu. Ta zároveň podpálí taky udící piliny v misce (přibližně při teplotě 60-100°C) a na vás je tak už pouze pravidelný kropení pilin vodou pro řízení rychlosti doutnání pilin a udržení vhodné vlhkosti v udírně. Výsledek uzení s topnou spirálou se kvalitou nějak neliší od tradičního topení dřevem, záleží pouze na kvalitě použité drtě, proto doporučuju používat ověřené z naší nabídky.
Letos má STOPĚTADVACÍTKA několik vylepšení!
- 8 pozic pro rošty místo předchozích čtyř
- vylepšená udící komora je nyní ještě snadnější na údržbu
- kompletně přepracované ohniště s praktickou klapkou pro přísun vzduchu je nyní univerzální
stačí vyjmout topnou spirálu a můžete topit drobným dřevem a nebo dřevěným uhlím.
Pro milovníky uzení studeným kouřem (do 30°C) doporučuju použít generátor studeného kouře, který výrazně neovlivňuje teplotu v udírně a vydrží doutnat v závislosti na venkovním počasí 8-10hodin bez potřeby elektrického proudu.
VERCAJK, CO NAJDETE V KRABICI:
univerzální ohniště s topnou spirálou a miskou na udící piliny
(po vyjmutí spirály můžete zatopit i drobným dřevem)
3x rovný rošt
5x háček ve tvaru U
5x háček ve tvaru S
nástavec komínku s klapkou
teploměr
odkapová miska
4x tyč pro zavěšení háčků nebo klobásů
500 g jemné bukové štěpky
CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:
Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat.
Generátor studenýho kouře - tradiční uzení při nízký teplotě. Nasypete piliny, zapálíte a vydrží kouřit 8-10 hodin.
Komínek proti dešti (nasadí se přímo na nástavec s klapkou)
Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí
Síťovaný rošty jsou výborný na sýry a např. na křehký filety. Tenčí dráty znamenají lepší přistup kouře.
Můj prověřenej čistič d