Jaroslav Vašák: Krajové speciality
Nejprodávanější knihy
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Publikace: Krajové speciality: Valašská kuchyně - Jaroslav Vašák. Beskydy, Vsetín, Rožnov pod Radhoštěm se skanzenem. Nabízíme vám další krajové speciality. Charakteristickou složku výživy na Valašsku představovaly produkty salašnictví. Na horských salaších se pásla stáda ovcí a koz a jejich mléko se zpracovávalo na ovčí sýr, brynzu, žinčici. Dnes už doznal jídelníček mnoha změn. Ochutnejte z bohatého receptáře tradičních, typických i oblíbených pokrmů a obohaťte svou slovní zásobu o valašský gastronomický slovníček. Publikace: Krajové speciality: Valašská kuchyně - Jaroslav Vašák. Svébytný národopisný region lze vymezit přibližně územím okresu Vsetín a severní, severovýchodní a východní částí okresu Zlín. Dodnes jsou lidé žijící na Valašsku na svou odolnost vůči tvrdé přírodě pyšní. Charakteristickou složku výživy představovaly produkty salašnictví - mléko, ovčí sýr, brynza, žinčice. Bačování velmi často přecházelo z otce na syna.