James DiNicolantonio: Pravda o soli
od 99 Kč
Studené končetiny mohou znamenat, že potřebujete více soli. Chronický nedostatek soli může zvýšit hladinu inzulínu, protože inzulín pomáhá udržovat sodík v ledvinách. 8-10g soli = 3-4g sodíku. Osoba s běžně fungujícími ledvinami a normálním krevním tlakem může bez problémů vyměšovat až 10x více soli, než co zkonzumuje za celý den. Původní potraviny byly vodního rázu a měli mnohem vyšší obsah soli než dnešní potraviny. V průměru jsou…
Za dopravu 115 Kč
Skladem
299 Kč
Do eshopu
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Název produktu:
James DiNicolantonio: Pravda o soli
Minimální cena:
99 Kč
Maximální cena:
539 Kč
Ušetříte až:
440 Kč
Průměrné hodnocení uživatelů:
0,00 bodů z 5
Hodnocení:
Popis produktu
- Studené končetiny mohou znamenat, že potřebujete více soli.
- Chronický nedostatek soli může zvýšit hladinu inzulínu, protože inzulín pomáhá udržovat sodík v ledvinách.
- 8-10g soli = 3-4g sodíku.
- Osoba s běžně fungujícími ledvinami a normálním krevním tlakem může bez problémů vyměšovat až 10x více soli, než co zkonzumuje za celý den.
- Původní potraviny byly vodního rázu a měli mnohem vyšší obsah soli než dnešní potraviny.
- V průměru jsou naše ledviny schopny filtrovat mezi 1.45kg - 1.63kg soli (0.58kg - 0.65kg sodíku) za den.
- Nízký příjem soli stresuje ledviny a způsobuje sníženou energii/ únavu, protože tělo chce zabránit pocení. Toto může vést k přibývání na váze.
- Staří Římané konzumovali 25g soli denně. Evropané v 16. století konzumovali 40g denně a Evropané v 18. století dokonce konzumovali až 70g denně.
- Dietáři na low-carb (nízko-sacharidovém) plánu potřebují extra 2g kvalitní soli denně.
- Sůl není adiktivní a tělo pozná, kdy mělo dostatek a dokáže její přebytek vypotit.
- Vyšší spotřeba soli pomáhá redukovat stress a úzkost.
- Konzumace soli před cvičením a během cvičení pomáhá chladit tělo rychleji kvůli zvýšenému krevnímu oběhu.
- Těhotné a kojící ženy potřebují více soli.
- Konec knihy porovnává pro a proti nejrůznějších druhů solí. Autor má nejradši Redmond Real Salt.