illy Porcovaná káva bez kofeinu 18 dávek (individuálně balená)
Nejprodávanější kávové kapsle
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
SYSTÉM E.S.E. – Váš společník doma i v kanceláři Easy Serving Espresso – díky tomuto systému si nemusíte perfektní espresso vychutnávat pouze v restauracích či kavárnách. Se sysémem E.S.E. si můžete výborné espresso (či cappuccino) připravit přímo doma či v kanceláři. Tak jednoduše, jak je to jen možné. Co vše vyžaduje příprava perfektního espressa: * kvalitní kávu * zkušeného barmana * přesnou gramáž kávy * přesnou hrubost mletí * optimální teplotu a tlak vody * optimální dobu extrakce Systém E.S.E. se postará o splnění výše uvedených podmínek – a Vy se můžete plně soustředit na požitek z Vašeho espressa. Kávový pod E.S.E. je porcovaná káva připravená z pražené, namleté a správně dávkované kávy. Množství kávy, stupeň mletí a komprese do podu je přesně definováno standardy, které zaručují použití podu v libovolném typu E.S.E. kávovaru. Jádrem E.S.E. kávovaru je extrakční komora pro kávový pod, kde pod vysokým tlakem vody (9-15 barů), podobně jako u klasických kávovarů na mletou kávu, vzniká espresso se správnou cremou. Kávový POD E.S.E(anglicky tobolka), v Itálii nazývaný cialde – je tedy porcovaná káva s přesně odměřenou gramáží (cca 7 g) pro přípravu espressa. Umožňuje díky speciální ochranné atmosféře, do níž je balen, jednoduchou a efektivní přípravu espressa bez ztráty aroma. Káva bez kofeinu je káva, z které byl odstraněn kofein, resp. jeho koncentrace snížena asi o 97%. Doporučuje se namísto klasické kávy společně s meltou nebo jinými kávovinami bez kofeinu pro kardiaky a lidi trpící hypertenzí. Na světové spotřebě kávy se podílí asi 10%. K dostání je jak klasická mletá káva, tak i rozpustná. Jeden šálek (240 ml) bezkofeinové kávy obsahuje zhruba 2 - 12 mg kofeinu, šálek klasické kávy zhruba 100 mg a více. Výrobu kávy bez kofeinu patentoval Ludwig Roselius v roce 1905. Evropský proces je nejčastější postup výroby kávy bez kofeinu. Spočívá v tom, že se ještě nepražená káva namáčí ve vodě a po rozevření zeleného zrna promývá v methylenchloridu. Ten absorbuje kofein. Nakonec se káva opět promyje ve vodě a znovu vysuší. Po tomto procesu zůstane káva aromatická a s dobrou chutí, pouze s drobnými náznaky chemické příchuti v chuťovém dozvuku. Švýcarský vodní proces se obejde bez chemické reakce, ale výsledná káva je méně aromatická a má méně výraznou chuť. Káva je kompletně vylouhována v horké vodě a páře a výluh je filtrován filtry s aktivním uhlíkem. Po odstranění kofeinu z výluhu se v něm kávové boby opět namáčejí a jeho nasátím opět získávají své aroma a chuť. Po usušení se kávová zrna upraží. Nevýhodou tohoto procesu je, že kromě kofeinu odstraňuje také éterické oleje a aromata a káva je tak bez vůně a chuti. Pro tento proces je vhodnější arabica než robusta. Společnost byla založena v roce 1933 Francescem Illy. Illycaffe produkuje a prodává celosvětově jedinečnou kávu prémiové kvality vyrobenou z devíti druhů arabik. Vyvážená kombinace nejlepších zrn z Jižní a Střední Ameriky, Indie a Afriky přináší výraznou illy chuť a arom
Recenze
Nejoblíbenější výrobci
- Kávové kapsle Tassimo
- Kávové kapsle NESCAFÉ DOLCE GUSTO
- Kávové kapsle Jacobs Douwe Egberts
- Kávové kapsle NESCAFE
- Kávové kapsle Krups
- Kávové kapsle Lavazza
- Kávové kapsle Starbucks
- Kávové kapsle illy
- Kávové kapsle DOUWE EGBERTS
- Kávové kapsle KRAFT
- Kávové kapsle Nestlé
- Kávové kapsle Tchibo
- Kávové kapsle CDD
- Kávové kapsle MELITTA