Hario V60-02
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Vlastnosti
Popis produktu
Hlavní přednosti Dripperu Hario V60 Keramické provedení skvěle vede teplo a zajišťuje perfektní tepelnou stabilitu po celou délku přípravy kávy. V60 je navržený tak, že stěny dripperu svírají úhel 60°. Stěny jsou opatřeny vroubky, který napomáhají odvádět nápoj do spodní části dripperu a dále do šálku. Vhodné pro mytí v myčce. Máte celou extrakci naprosto pod kontrolou. Díky tomu je V60 vhodný pro přípravu tech nejlepších světových káv. Varianta 02 je vhodná pro přípravu maximálně 450 ml kávy. Zajímavosti o dripperu Hario V60 Zdá se Vám název V60 trošku divný nebo nesrozumitelný? V značí tvar dripperu a číslo 60, značí 60° který mezi sebou svírají stěny značící písmeno V. Hario V60 je velice individuální záležitost, díky tomu, že máte celou extrakci plně pod kontrolou chutná i stejná káva od různých baristů různě. Najděte i Vy tu Vaši chuť, která bude jen a jen Vaše. Návod k přípravě kávy pomocí Hario V60 Vložte papírový filtr (doporučujeme Hario) do dripperu s ohnutým filtrem po délce spoje filtru. Filtr důkladně propláchněte horkou vodou. Zbavíte se tím "papírové" pachuti kávy a filtr i dripper nahřejete na správnou teplotu. Přidejte do filtru kávu. Doporučujeme čerstvě pomletou a také čerstvě praženou. Hrubost mletí je ideální větší než na espresso ale menší než na French Press. Množství kávy 70g/l (cca 18 g / 250 ml.). Malé množství vody (nejlépe filtrované o teplotě cca 92-94°C) nalijte do středu namleté kávy a nechtě kávu "kvést" 30-45 s. Postupně nalijte zbytek vody do drippu. Vodu lijte na kávu od středu ke krajům krouživým pohybem. Tato část by měla trvat 3 min. Obsah balení: Dripper Hario V60-02 Odměrka na kávu v nezaměnitelném designu V60 Příprava kávy pomocí Hario V60