Marie-Pierre Moine, Gui Gedda: Provence
Nejprodávanější knihy
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Publikace: Provence - Škola provensálské kuchyně. Tajemství surovin a receptů jižní Francie - Gui Gedda , Marie-Pierre Moineová. Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského stravování. Zavede nás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžeme si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně. Publikace: Provence - Škola provensálské kuchyně. Tajemství surovin a receptů jižní Francie - Gui Gedda , Marie-Pierre Moineová.
Provence Škola provensálské kuchyně
Recepty z jižní Francie, z oblasti proslulé vůní levandule a příjemných slunečních paprsků.
Kniha je sepsaná tak, jako by byla týdenní školou vaření z této oblsati. Přiblíží nám rybí trh, pekárny, sýrárny a zdroje nejlepších místních surovin. Popíše nejlepší vůně a chutě specifického provensálského jídla. Čtenáři narazí na objasnění pojmů, jako je tapenáda neboli kaparová pasta, cuketové smaženky, jehněčí kýta s bylinkami nebo jahodový coulis. Na výběr je 100 receptů.
Kupte si knihu s provensálskou kuchyní!
Autor: Giu Gedda; Marie-Pierre Moineová
Počet stran: 352 Formát: 19,5 x 23,5 x 3,3 mm Vazba: pevná bez přebalu matná Nakladatelství: Slovart