Příprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně.Příprava odvaru (platí pro plody, semena, kořeny a kůry):Jedna čajová lžička se vsype ...a dál?
Herba myrtilli.Složení: borůvka naťPříprava: Příprava nálevu (platí pro listy, květy a natě): Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně. Příprava odvaru (platí pro plody, semena, kořeny a kůry): Jedna čajová lžička se vsype do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se. Odvar se připravuje vždy čerstvý. » ... a dál?
Pro jedno kvítí slunce nesvítí. Vždycky máte na vybranou
Příprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně.Příprava odvaru (platí pro plody, semena, kořeny a kůry):Jedna čajová lžička se vsype do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně. Borůvka list má tyto účinky: působí jako možný antioxidant přispívá k tělesné obraně proti vnějším vlivům přispívá k fyzické pohodě udržuje zdravé srdce v kondici Použití odvaru z listů a plodů zevně: k výplachům a dezinfekci dutiny ústní při zánětech dásní ke koupelím při kožních onemocněních - dokonce i při lupénce Do indických jídel, s koriandrem a citrónem; vhodné i na mořské ryby.Složení: koriandr, pepř, římský kmín, muškát, skořice, kardamom, hřebíček, citrónová kůra Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného. latinský název: Herba myrtilli