Doporučená příprava kávy: Na 1 šálek (200 ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) a zalijte vroucí vodou. Hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu. Země původu: Česká republika. Věděli jste, že... ...irská káva je vlastně ...a dál?
Aromatizovaná káva má za sebou v určité podobě velmi dlouhou historii. Zatímco ta aromatizovaná káva, kterou známe dnes, je záležitostí zhruba 70. let 20. století, různé formy koření nebo jiných aditiv se do kávy přidávají od nepaměti. Moderní dějiny aromatizované kávy se jsou ale spojené s historkou o pěstiteli, kterému se úroda nevydařila, ale přesto mu bylo líto kávu vyhodit. A tak použil aroma a byl sám překvapený, jaký byl o kávu zájem.
Co to aromatizovaná káva je?
Označení aromatizovaná káva snad mluví za » ... a dál?
Pro jedno kvítí slunce nesvítí. Vždycky máte na vybranou
Doporučená příprava kávy: Na 1 šálek (200 ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) a zalijte vroucí vodou. Hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu. Země původu: Česká republika. Věděli jste, že...
...irská káva je vlastně koktejl? Potvrdila by Vám to i Mezinárodní barmanská asociace (IBA). Pokud jste si ale mysleli, že přidáním kapky whisky do Vašeho oblíbeného moku rázem vyčarujete pravou irskou kávu, pak Vás musíme vyvést z omylu. Tak jednoduché to zase není. Na druhou stranu, příprava pravé irské kávy není vůbec nic složitého, co byste nezvládli sami doma. Základem je dobrá káva. A když říkáme dobrá, pak myslíme skutečně dobrou kávu - filtrovanou, zapomeňte tedy na instantní kávu či dokonce "turka". Postup je následující: Do nahřáté sklenice o objemu zhruba 230 ml vložíte 2 lžičky třtinového cukru a zalijete kávou. Poté, co se cukr rozpustí, přidáte 3 až 4 cl pravé irské whisky. Nakonec na