Káva z Haiti Dobrá káva ze země politických nepokojů. Navzdory dostatečně známým problémům dokáže Haiti vyrábět opravdu kvalitní zrnkovou kávu. Velká část kávy z Haiti pochází z organického pěstování - kvalita nad kvantitou. Organické (ekologické) pěstování je způsob pěstování, který bere ohled na přirozený proces ...a dál?
Na ostrově se pěstuje výhradně pražená arabica. Opravdu kvalitní káva pochází ze země politických nepokojů. Velká část kávy z Haiti pochází z organického pěstování - kvalita nad kvantitou. Organické (ekologické) pěstování je způsob pěstování, který bere ohled na přirozený proces růstu plodin. Žádné urychlování nebo chemikálie se nesmí použít. V Japonsku se haitská káva míchá s jamajskou Blue Mountain.
Čerstvost je pro nás naprostou prioritou
Naše káva rozhodně není z těch, které by dlouhé týdny a měsíce čekaly » ... a dál?
Pro jedno kvítí slunce nesvítí. Vždycky máte na vybranou
Káva z Haiti Dobrá káva ze země politických nepokojů. Navzdory dostatečně známým problémům dokáže Haiti vyrábět opravdu kvalitní zrnkovou kávu. Velká část kávy z Haiti pochází z organického pěstování - kvalita nad kvantitou. Organické (ekologické) pěstování je způsob pěstování, který bere ohled na přirozený proces růstu plodin. Žádné urychlování nebo chemikálie se nesmí použít. V Japonsku se haitská káva míchá s jamajskou Blue Mountain. Kávovník je zelená dřevina s výškou kolísající mezi 1,5-15 m v závislosti na přírodních podmínkách a druhu kávy. Na plantážích se keře upravují tak, aby jejich výška nepřesahovala 3 m, kvůli usnadnění sklizně. Kávovníků je několik desítek druhů a některé zdroje uvádějí dokonce několik stovek druhů. Nejznámější je Coffea Arabica; ta dává směsím jemnost a rozmanitost chutí. Teprve po pěti letech od vysazení poskytne kávovník první plody. Zralé plody jsou červené a vzhledem připomínají naše třešně. Kávovník je mimo jiné zajímavý tím, že na jedné rostlině se nachází zároveň zralé plody i květy. Plody se sbírají buď ručně do košů, nebo se setřásají do plachet rozložených pod stromy. Doporučená příprava kávy Na 1 šálek (200ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) zalijte vroucí vodou Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu. Čajová zahrada je e-shop a kamenný obchod kde najdete výběrovou kávu arabica se zaručenou maximální čerstvostí. A to protože pražení kávy probíhá v Čechách. Velmi výrazná chuť i aroma kávy. Pražíme výhradně kávu odrůdy arabica z různých oblastí světa. Káva je balená ve speciálních originálních sáčcích s jednocestným ventilkem, který umožňuje únik CO2 (odchází z kávy po dobu několika dní po upražení) a zároveň zamezuje přístupu vzduchu. Nejlepší je středně upražená, kterou taky nabízíme. Platí pouze pro 100g, 200g a 500g. Mletá káva je zpracována na kvalitním mlýnku s kameny. Standardní způsob mletí kávy je jemný na klasického turka. Pro hrubější mletí musíte napsat do poznámky v posledním kroku objednávky v košíku.